Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bosio Family Estates srl Truffle Hunter Barolo 2018

Bosio Family Estates srlTruffle Hunter Barolo 2018

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Ett av de mest prisvärda Baroloviner som vi hittat! Bosio Family Estates drivs av familjen med samma namn och man äger fler olika egendomar, bland annat den Winefinderkända Barolo och Barbaresco-producenten Bel Colle. Truffle Hunter-serien är pappa Valter Bosios hyllning till Piemontes hjältar - Try ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Nyanserat fruktig och kryddig doft med toner av solmogna mörka körsbär, nypon, kanel och bergamott med aromer av vildrosor och fat. Smaken är karaktäristiskt torr där de frukiga och kryddiga inslagen bjöd på samsas med silkeslena tanniner och en välbalanserad syra som i eftersmaken avslöjar nyanser av choklad och fat.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

Mundus Vini
"Gold" - Vinet belönades med guld vid Mundus Vinis internationella vinprovning.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ett av de mest prisvärda Baroloviner som vi hittat! Bosio Family Estates drivs av familjen med samma namn och man äger fler olika egendomar, bland annat den Winefinderkända Barolo och Barbaresco-producenten Bel Colle. Truffle Hunter-serien är pappa Valter Bosios hyllning till Piemontes hjältar - Tryffeljägarna (människor och hundar) - och innehåller prisvärda traditionella och ursprungstypiska viner.

Druvorna till Truffle Hunter Leda Barolo 2018 hämtas från vingårdar i Verduno me en ler- och kalkrik jordmån och som återfinns på 300-350 m.ö.h. Efter skörd får druvorna skalmacerera i ståltankar under 15 dagar. Efter jäsningen så ligger vinet tre år på fat av fransk ekt följt av en kort period på flaska. Resultatet är en fräsch och ursprungstypisk Barolo. Drick under de närmaste två-fem åren och gärna till ost, risotto, tryffelpasta eller olika kötträtter. 

Producenten

Bosio Family Estates håller till i Santo Stefano Belbo vid Alba och Asti i den större regionen som går under namnet Langhe. Estates är ordet som familjen Bosio valde för att introducera sitt nya sätt att göra affärer med varumärket Bosio Family Estates. Under detta hittar vvi förutom Boiso också bland annat Luca Bosio Vineyards, Passato och nu senast också Bel Colle - en välkänd Barolo-egendom i Verduno. 

Det är Valter och Luca Bosio, far och son, som tillsammans med Rosella, mor och fru, driver Bosio Family Estates. De anser själva att det blev just köpet av Bel Colle som blev den rejäla vändpunkten. Bel Colle är välkänd för många Winefinder-kunder och äger 10 hektar mark i bl a Verduno, Monforte och Barbaresco (där de äger en del i den välkända Crun Pajorè). 

I egendomen ingår också projektet Truffle Hunters där Valter Bosio har velat hylla människorna och hundarna bakom en av Piemontes största skatter och passioner - tryffeln. I serien ingår några riktigt prisvärda viner som alla är ursprungstypiska och representerar Piemonte på ett fantastiskt sätt. 

https://www.bosiofamilyestates.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du