Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Trediberri Langhe Nebbiolo 2016

Vad tyckte du?

Trediberri Langhe Nebbiolo 2016

Ekologisk

Italien, Piemonte, 750 ml, 13,5%

Från en av de just nu allra hetaste producenterna i hela Piemonte och från kanonåret 2016 som gett viner med både fin frukt och bra koncentration men med större lagringspotential än 2015. Det här är ett rent och floralt uttryck av nebbiolodruvan! Den lilla producenten Trediberri i La Morra jobbar ek ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Stor och inbjudande doft med toner av mörka körsbär, rosor, svarta vinbär, mineral och lite kakao. Smaken är frisk, koncentrerad och välbalanserad med ung frukt och fina tanniner. Här finns gott med kraft och lagringspotential. 

Drickes
2019-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
92 p "Ett imponerande vin från en av de just nu hetaste producenterna i Barolo"

"2016 är en kanonårgång i Piemonte - helt i klass med 2015 men med lite tuffare tanniner och högre syror vilket gör att den kommer att kunna lagras längre. Det här är också ett av de mer traditionella vinerna vi provat från Trediberri - inte lika juicig som 2015 men med en mycket stor lagringspotential. Här finns nebbiolos alla sköna inslag med doft och smak av rosor, körsbär, tjära och kakao. Ett imponerande vin från en av de just nu hetaste producenterna i hela regionen." 

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från en av de just nu allra hetaste producenterna i hela Piemonte och från kanonåret 2016 som gett viner med både fin frukt och bra koncentration men med större lagringspotential än 2015. Det här är ett rent och floralt uttryck av nebbiolodruvan! Den lilla producenten Trediberri i La Morra jobbar ekologiskt och vill framställa sina viner så naturligt som möjligt. Vinet får därför bara ligga två månader på slavonska ekfat, för att framhäva druvans frukt. 

Producenten

Den lilla producenten Trediberri startade så sent som 2012, efter att tre partners år 2008 gick samman och investerade i 5 hektar mark i La Morra. En av de tre är Federico Uberto, en mycket respekterad vinmakare som bland annat jobbats för den berömda producenten Renato Ratti i 40 år. De två andra är Federicos son Nicola och Vladimiro Rombaldi. Vingården ligger i Berri, en liten by i La Morra, vilket gav egendomen dess namn: tre från Berri. 

Filosofin hos Trediberri är enkel: minsta möjliga påverkan  i vingården, vilket gav en ekologisk certifiering år 2015. Idag omfattar egendomen nästan 8 hektar vinodling. 5 hektar i Berri, 1,8 hektar i den mellersta delen av Cru Rocche dell 'Annunziata (som alltid har varit i familjens Ubertos ägo) och 1,8 hektar av vingården Cappalotti (som de hyrt in sig på). Vintillverkningen är traditionell med lång maceration och lagring i stora slavonska ekfat.

Trediberris mål är att skapa uttrycksfulla viner, där kraft och tanniner inte tar över den elegans som är så typisk för La Morras terroir. Deras oerhört begränsade produktion gör det möjligt att göra precis den typen av vin som de själva älskar. Eller som de själva uttrycker det: "När ett vin är så gott att flaskan töms på nolltid, då vi har gjort vårt jobb."

http://www.trediberri.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du