Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Carlo Revello & Figli Barolo Giachini 2018
Våra kunder tycker

Carlo Revello & FigliBarolo Giachini 2018

Italien, Piemonte, 750 ml, 14,5%

Giachini är en av Carlo Revellos Cru-viner från La Morra Barolo. Vingården ligger mellan Rocche dell Annunziata, Gattera och Bricco Rocca 230 meter över havet Den består av två olika "kullar" med lite olika exponering. En vetter åt öster och är lite svalare och här växer nebbiolo enbart på den högr···

Styckvis

579 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 474 kr

Årgång

2018

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Karaktäristisk doft med sina toner av torkade bigarråer och skogsbär med en touch av blodapelsin och ett kryddigt inslag av kakao och kanel samt en fin nyans av rosor   Smaken bjuder på ett angenämt fruktigt anslag där aromerna som doften bjöd på samsas med tydliga tanniner och en pigg syra.

Drickes
2025-2040
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
94p 94 p " There is a point of ripeness that adds some extra softness or textural padding to this wine."

The Carlo Revello & Figli 2018 Barolo Giachini (with fruit from La Morra) delivers a fine and elegant performance with red and purple fruits that are framed by earthy or autumnal tones, blood orange and dried iris. There is a point of ripeness that adds some extra softness or textural padding to this wine.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Det må vara ett av de nyaste tillskotten i La Morra men Carlo Revello är ingen nykomling i Barolo. Egendomen bilades så sent som 2016 efter att börderna Carlo och Lorenzo helt enkelt delade på familjeegendomen (vingårdar och allt) Fratelli Revelli för att trygga arvet åt sina barn och undvika framtida problem (inget ovanligt i vinvärlden).

Fratelli Revello startades av pappa Giacomo vid mitten av 1950-talet men det var först när sönerna tog över i början av 1990-talet som egendomen tog rejäla kliv framåt. Carlo och Lorenzo var och är båda nära vän och lärljungar till den kanske främste modernisten i La Morra - Elio Altare och vinerna fick en klart modernistisk prägel redan från första årgången 1992. Med korta macerationstider i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och lagring på ny ek skapades viner i Altare-skolan. Elegant och drickbar La Morra-Barolo och enligt många bland de bästa i den här skolan efter Altare.

Med splitten 2016 påbörjades en ny historia med Carlo Revello e Figli (figli pga de två sönerna Erik och Niklas - Carlo har svensk fru Paola därav de svenska namnen). Man har nu 6 av de ursprungliga hektaren och producerar läckert frisk dolcetto, seriös och smakrik Barbera och lite mer klassisk La Morra-Barolo. De nya barriquerna håller på att bytas ut mot större fat (2500 liter) av slavonsk ek och man använder också en större procent redan använda barriquer för att göra vin med mer utpräglad frukt och mindre ekfatskaraktär. De äger bland annat delar av vingårdarna Rocche del Annunziata och Bricco Manescotto och tillsammans med Mauro Veglio så hyr de även en del av Manociono i Serralunga (där de delar 50/50 på skörden). 

https://carlorevello.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du