Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Spinetta Langhe Nebbiolo 2016

Vad tyckte du?

La Spinetta Langhe Nebbiolo 2016

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Lange Nebbiolo från den fantastiskt fina årgången 2016 och hyllade La Spinetta med den ikoniska noshörningen på etiketten. Druvorna handskördas från vingården Starderi i Neive, och alkoholjäsning sker i rotofermentors i rostfritt stål. Malolaktisk jäsning och lagring på gamla, franska ekfat i 12 mån ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Kraftfull och elegant med fin, vital frukt, balans och struktur. Här finns de klassiska inslagen av körsbär, kakao, rosor och tjära och i munnen blandas röda och mörka bär med örter och rosblad i en lång finstämd och stram eftersmak.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
18 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Lange Nebbiolo från den fantastiskt fina årgången 2016 och hyllade La Spinetta med den ikoniska noshörningen på etiketten. Druvorna handskördas från vingården Starderi i Neive, och alkoholjäsning sker i rotofermentors i rostfritt stål. Malolaktisk jäsning och lagring på gamla, franska ekfat i 12 månader, för att därefter dras till ståltank i 2 månader innan buteljering. Flaskorna får ligga i källaren ytterligare 12 månader innan försäljning. Ingen filtrering görs. Vinerna passar till grillat eller stekt kött av nöt eller vilt.

Producenten

La Spinetta ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana. Det största vineriet ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti men det första röda vinet, Barbera d’Asti Ca di Pian kom 1985. Kända för sina kraftfulla ”vingårds”-Barbaresco med namnen Gallina och Starderi i Neive och Valeirano i Treiso. År 2000 köptes den 8 ha vingården Campè i Grinzane Cavour i Barolo och 2001 införskaffades 65 ha vingård i Terricciola, Toscana och vineriet Casanova som stod klart 2007 fokuserar på druvan Sangiovese.

http://www.la-spinetta.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du