Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Fontanafredda Langhe Nebbiolo 2016

Vad tyckte du?

Fontanafredda Langhe Nebbiolo 2016

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Vinet genomgår en traditionell jäsning där druvskalen ligger med i 7-8 dagar i en så kallad floating cap. Detta på temperaturkontrollerade ståltankar vid 28 grader. Därefter får vinet mogna på bottis i minst 8 månader för att sedan vila på flaska ytterligare 2-3 månader innan försäljning. Serveras m ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Ung, mycket frisk och fruktig med markerad tanninstruktur och toner av röda körsbär, tranbär, kryddor, bergamott och fint integrerade fat.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
1 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet genomgår en traditionell jäsning där druvskalen ligger med i 7-8 dagar i en så kallad floating cap. Detta på temperaturkontrollerade ståltankar vid 28 grader. Därefter får vinet mogna på bottis i minst 8 månader för att sedan vila på flaska ytterligare 2-3 månader innan försäljning. Serveras med fördel till svamppasta, kötträtter gärna av kalv samt smakrika vegetariska grillrätter.

Producenten

Fontanafredda grundades den 17 juni 1858 i Serralunga d’Alba av den förste Kungen av Italien, Vittorio Emanuele II. Efter att ha förälskat sig upp över öronen i en lokal flicka vid namn Rosa Vercellana gav han Rosa detta estate och adlade henne till Grevinna av Mirafiore. Deras son, Emanuele Guerrieri, beslöt sig att börja odla vin och 1878 sattes de första vinstockarna på Fontanafredda. Efter vinlusens härjande och finanskrisen på 1920-talet var familjen tvungen att sälja Fontanafredda till Monte dei Paschi di Siena 1931. Paschi di Siena, som är världens äldsta bank, drev denna Estate fram till 2008, då en ny finanskris var ett faktum. Då köpte den lokala entreprenören Oscar Farinetti tillsammans med Luca Baffigo Filangieri en majoritet av aktierna från banken, och driver idag denna estate som inkluderar 100 hektar vinodlingar. 1996 anslöt den dynamiska och kompetenta vinmakaren Danilo Drocco och tog över ansvaret för Fontanafreddas viner. De förändringar som gjorts; omplantering av vingårdar, ny vinifieringsanläggning och renovering av källaren har resulterat i att Fontanafredda återigen är bland de främsta av producenter i Barolo. Fontanafredda tilldelades Årets Europeiska Vinhus 2017 av Wine Enthusiast.

http://www.fontanafredda.it/site/en/home_en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du