Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Braida Il Bacialé Barbera Monferrato 2016

Vad tyckte du?

Braida Il Bacialé Barbera Monferrato 2016

Italien, Piemonte, 750 ml, 15%

Druvorna kommer mestadels från vingårdar i Castel Calcea och Rocchetta Tanaro. De olika druvsorterna jästes separat i ståltankar och den malolaktiska jäsningen skedde i träfat. Vinerna lagrades sedan i små ekfat i 12 månader. Efter assemblage (att blanda de olika faten till det slutgiltiga vinet) fi ···

Styckvis

229:-

/flaska
Låda (6 st)

229:-

/flaska, totalt 1 374:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2016

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Barbera

Smaknotering

Elegant och tillgänglig doft med toner av mörka plommon, torkade körsbär, svartpeppar, kanel och choklad. Smaken är mjuk och balanserad med integrerade tanniner och en pigg syra. Lång och nyanserad eftersmak.  

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2-3 timmar

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna kommer mestadels från vingårdar i Castel Calcea och Rocchetta Tanaro. De olika druvsorterna jästes separat i ståltankar och den malolaktiska jäsningen skedde i träfat. Vinerna lagrades sedan i små ekfat i 12 månader. Efter assemblage (att blanda de olika faten till det slutgiltiga vinet) fick vinet mogna ytterligare 6 månader på flaska. 

Producenten

Braida är den numera legendariska Piemonteproducenten som fick vinvärlden att få upp ögonen för druvan barbera - en druvsort som fram till dess mest använts till bruksviner som visserligen gick perfekt till regionens kök men som i övrigt inte gjorde mycket väsen av sig. Och druvsorten fick alltid stå i skuggan av nebbiolo - Piemontes kung och ingrediensen i Barolo och Barbaresco. 

Året var 1982 och det man gjorde var att lansera ett vingårdsvin gjort på enbart barbera, Bricco dellUccellone.  Braidas vinmakare var på den tiden den karismatiske Giacomo Bologna, och han följde ett enkel recept: odla barbera på de allra bästa områdena, skörda druvorna när de är maximalt mogna, begränsa avkastningen kraftigt per vinstock, och låt vinet gå igenom samma kostsamma fatmognad som de bästa vinerna från Bourgogne. 

Giacomo Bolognas vision har nu tagits över av hans barn. Hans son Beppe Bologna som chefsvinmakare och dottern Raffaella Bologna som kommersiell drivkraft är nu ambition och kvalitetsnivå precis som tidigare väldigt högt satt. Husets markinnehav har hela tiden utvecklats så att de nu har 56 hektar vinodlingar i staden Rocchetta Tanaro i Asti-området. Familjen experimenterar även med andra druvsorter, men barberan är fortfarande Braidas signum.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du