Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nervi – Conterno Gattinara 2017

Nervi – ConternoGattinara 2017

Italien, Piemonte, 750 ml, 14,5%

Cantine Nervis Gattinara görs av druvor från egendomens fyra olika crus. De mesta av druvorna kommer från Garavoglie och Casacce som toppas upp med lite druvor från Gattinaras främsta vingårdslägen, Molsino och Valferana. Vinmakningen är traditionell med en maceration på 2-3 veckor och lagring i 30 ···

Styckvis

650 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 900 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Läcker och aromatiskt doft av både mörka och röda bär, torkade rosor, viol, lakrits, läder och kryddor. Balanserad smak med tydliga tanniner och markerad syra och ungdomlig frukt som vittnar om fin lagringsduglighet. Nyanserad och lång eftersmak.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
4 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cantine Nervis Gattinara görs av druvor från egendomens fyra olika crus. De mesta av druvorna kommer från Garavoglie och Casacce som toppas upp med lite druvor från Gattinaras främsta vingårdslägen, Molsino och Valferana. Vinmakningen är traditionell med en maceration på 2-3 veckor och lagring i 30 månader på stora botti av slavonsk ek. 

Producenten

När en av de bästa och mest respekterade vinproducenterna i Barolo gör gemensam sak med den den äldsta verksamma producenten i Gattinara - ja då resultatet förstås enastående. 

Det var 2018 som Roberto Conterna (från Giacomo Conterno) köpte Nervi som grundades av Luigi Nervi 1906. 2011 såldes Nervi till ett gäng norska investerare med Barolokännaren Erling Astrup i spetsen. Erling är en nära vän till Roberto och när norrmännen skulle sälja så ville de helst att köparen skulle vara någon som kunde uppskatta historien och potentialen hos några av Gattinaras bästa vingårdar - och Roberto var inte sen att hoppa på. 

Egendomen består av 28,5 hektar vingårdar på Gattinaras vulkanrika sluttningar inklusive några av de bästa i Gattinara som Molsino och Valferana samt Garavoglie och Casacce, vilka alla är historiska crus i Gattinara. Omnämnanden av Molsino i stadsregister går så långt tillbaka som 1471 och Valferana omnämns redan 1231!

Idag gör man två single crus från Molsinos sydsluttande amfiteater och Valferanas öppna västsluttande vingårdar samt en blend från alla fyra cru-lägena. Man gör även rosato som är en blandning av Nebbiolo och Uva Rare. 

De röda vinerna görs uteslutande på nebbiolo och med klassiska traditionella metoder som lång maceration och lagring på stora fat av slavonsk ek. De har alltid varit bland de bästa i Gattinara men har nått nya höjder sedan Roberto Conterno tog över. Det här är viner som kombinerar Nebbiolos fantastiska parfym med ett utryck som är elegant och finessrikt och som också har den där fantastiska ryggraden som vi förknippar med Nebbiolo från Gattinara. 

https://www.nervicantine.it
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du