Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Cocci Grifoni Il Grifone Offida Rosso DOCG 2013

Vad tyckte du?

Tenuta Cocci Grifoni Il Grifone Offida Rosso DOCG 2013

Italien, Marche, 750 ml, 13,5%

Montepulciano-druvor som används till Offida Rosso D.O.C.G produceras i vingården Grandi Calanchi. Den ligger i ett område med branta slutningar ned mot floden Fiobbo. Här finns en biodiverserad miljö som omfattar ett område nära de medeltida städerna Ripatransone, Grottammare och Cossignano och for ···

Styckvis

249:-

/flaskaOrd. pris 289:-
Låda (6 st)

249:-

/flaska, totalt 1 494:- Ord. pris 1 734:-
Årgång

2013

Druvor

Montepulciano

Smaknotering

Doften markeras av mogna röda sommarfrukter såsom körsbär, hallon och mullbär med en antydan av aromer av lakrits, vanilj, rostad kakao och balsamiko. Smaken är mycket fyllig med en stor täthet där smakerna kommer igen med en stor intensitet och en frisk syra och tydliga tanniner.

Drickes
2019-2028
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
17-19ºC

Så tycker experterna

Dina Viner
90++! "Ett djupt, rikt och fylligt vin"

Ett djupt, rikt och fylligt vin med torr, mörkröd frukt, bra balans, bra syra och inslag av svarta vinbär, mörka körsbär, cassis, violer, pinje, enbär, ceder, mineraler och fat.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Montepulciano-druvor som används till Offida Rosso D.O.C.G produceras i vingården Grandi Calanchi. Den ligger i ett område med branta slutningar ned mot floden Fiobbo. Här finns en biodiverserad miljö som omfattar ett område nära de medeltida städerna Ripatransone, Grottammare och Cossignano och fortsatt ned till floden Tronto i södra Marche.

Vingården är omgiven av höga klippor som når upp till 100 meter som skapar en magnifik kuliss till odligsytan med sydostlig exponering. Jordmånen är sandstensmark som är något mer åt det sandiga hållet vilket ger eleganta strukturerade röda viner med livlig och mineralrik smak samt uttalade primära och sekundära aromer. Denna plats är bebodd av fågelarter som hittar sina hem i närvaro av klippiga klippor; ugglor, falkar och andra hotade rovfåglar. I de naturliga håligheterna återfinns stora kolonier med fladdermöss, medans det längs vallgraven inte är ovanligt att hitta sällsynta vattenfåglar som kungsfiskare.

Producenten

Guido Cocci Grifoni, hade i åratal en vision att skapa ett fantastiskt vitt vin i Piceno, en region som endast var känt för sina fylliga och generösa röda viner. Bakom denna vision låg en upptäckt av något som alltid fanns där men hade fallit i glömska. Denna upptäckt var en gammal druvsort som hade försvunnit i flera år: Pecorino.

Idag drivs vineriet av familjens fjärde generationen av kvinnorna. Diana, modern, ansvarar för gästfriheten i huset på landet samt övervakar vingårdarna. Paola är den som ansvarar för produktion och vinifiering. Marilena är generaldirektören.

Tenuta Cocci Grifoni ligger som sagt i "The Piceno", ett kuperat område i Marche-regionen. Piceno är lite av en värld för sig själv, långt ifrån stora kommunikationsvägar och överflöd av renässansbyar och landsbygd. Det är också den viktigaste vinodlingsregionen i Le Marche. Från kullarna med utsikt över Adriatiska havet, till nationalparken Monti Sibillini, kännetecknas landskapet av vingårdar som varvas med olivlundar och små traditionellt odlade jordbruk. Här producerar familjen Cocci Grifoni både DOC och DOCG-viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du