Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto Pinot Bianco DOC Collio  2020

SchiopettoPinot Bianco DOC Collio 2020

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 13%

Druvorna till Collio Pinot Grigio di Schiopetto kommer från det vackra Collio-området, ett vinområde som sträcker sig från italienska till den slovenska gränsen. Vinet består av 100% Pinot Bianco-druvor som plockas för hand. Efter en lätt pressning får vinet genomgå en kort sedimentering innan jäs···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Läcker doft med toner av solmogen citrus, galiamelon, päron och akaciablommor. Smaken bjuder på generösa toner av storcitrus, melon och päron med en välbalanserad och frisk eftersmak där det framträder fin miniralitet.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "Excellent example of pinot bianco."

A vivid pinot bianco with sliced green apple and pear, as well as white flowers. Minerals, too. Medium-bodied with a solid core of fruit and a fresh, clean finish. Excellent example of pinot bianco. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Allt började 1970 i vingårdarna runt ärkebiskopens palats i Capriva, avstått i hyran till Mario av kyrkan; vingårdar som Mario helt renoverade och som slutligen blev hans egendom 1989 efter många uppskjutningar.

 

Mario, helt medveten om att den verkliga rikedomen och styrkan i verksamheten, är jorden och växterna, förvandlade gammal oskadad terräng i vingårdar som botades i detalj, han arbetade hårt för att göra sina vingårdar unika och han utnyttjade potentialen i Terroir av "Ponca" (typisk Friuli-terräng bestående huvudsakligen av lera och kalksten).

 

Så småningom anslöt sig hans barn, Maria Angela, Carlo och Giorgio till honom för att driva verksamheten och fortsatte hans projekt med känslighet och respekt, med kärlek till tradition och verklig passion.

 

I april 2014 gick verksamheten i händerna på familjen Rotolo som avser att behålla intakt Marios uppdrag och produktiva filosofi för kontinuitetens skull.

https://www.schiopetto.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du