Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto M - Mario Schiopetto DOC Collio  2020

SchiopettoM - Mario Schiopetto DOC Collio 2020

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 13%

Mario Schiopetto gör källklara och mineraldrivna viner i Friuli och Collio i nordöstra Italien. Enligt James Suckling är egendomens M ett av de bästa vita vinerna (om inte det allra bästa!) i Italien. "Il Mario" som det kallas hos producenten är gjort med tanke på att visa den bästa möjliga kvalite···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Stor doft med fruktiga toner päron, vit persika och torkade äppelringar med nyanser ac färska örter och mandel.  Fyllig smak där friulanons fruktiga toner möter rieslingens fräschör och mineralitet som skapar en elegant balans. OBS! Lufta gärna vinet under några timmar så att det får visa upp sin fulla potential.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
12-14ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
97 p "It´s full-bodied with a tight, refined palate feel and length."

Such clear mineral character here with peach-pit and dried-apple character. Very complex and subtle. It’s full-bodied with a tight, refined palate feel and length. It’s flinty and steely at the end with crushed stones. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Allt började 1970 i vingårdarna runt ärkebiskopens palats i Capriva, avstått i hyran till Mario av kyrkan; vingårdar som Mario helt renoverade och som slutligen blev hans egendom 1989 efter många uppskjutningar.

 

Mario, helt medveten om att den verkliga rikedomen och styrkan i verksamheten, är jorden och växterna, förvandlade gammal oskadad terräng i vingårdar som botades i detalj, han arbetade hårt för att göra sina vingårdar unika och han utnyttjade potentialen i Terroir av "Ponca" (typisk Friuli-terräng bestående huvudsakligen av lera och kalksten).

 

Så småningom anslöt sig hans barn, Maria Angela, Carlo och Giorgio till honom för att driva verksamheten och fortsatte hans projekt med känslighet och respekt, med kärlek till tradition och verklig passion.

 

I april 2014 gick verksamheten i händerna på familjen Rotolo som avser att behålla intakt Marios uppdrag och produktiva filosofi för kontinuitetens skull.

https://www.schiopetto.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du