Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto M - Mario Schiopetto DOC Collio Magnum 2018
Våra kunder tycker

SchiopettoM - Mario Schiopetto DOC Collio Magnum 2018

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 1500 ml, 13%

"Il Mario" som det kallas hos producenten är gjort med tanke på att visa den bästa möjliga kvaliteten som ett Schiopetto-vin kan uppvisa. ”M" står för Mario Schiopetto. Detta är vinet som nuvarande Schiopetto ägarna och tillika barnen har skapat för att hedra sin far. Det är också vingårdens obestri ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Elegant och fräsch doft av päron, äpple, vita blommor med en nyans av honung och rökighit. Smaken är frisk, stringent och fräsch med en eftersmak som ligger kvar länge och bjuder på läckra citrustoner. OBS! Lufta gärna vinet under några timmar så att det får visa upp sin fulla potential.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
98p 98 p "Beautifully subtle."

Intense aromas of cherry blossom, violets and acacia with lemon grass and citrus, as well as hints of white peaches. Flint, too. Full-bodied, layered and flavorful. Extremely long and textured. Round and fine tannins. Flinty and creamy. Beautifully subtle.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

"Il Mario" som det kallas hos producenten är gjort med tanke på att visa den bästa möjliga kvaliteten som ett Schiopetto-vin kan uppvisa. ”M" står för Mario Schiopetto. Detta är vinet som nuvarande Schiopetto ägarna och tillika barnen har skapat för att hedra sin far. Det är också vingårdens obestridda vita flaggskepp. I Gorizia planterades Friulano vinstockar (och några Riesling) redan 1954 i söderläge på vingårdens bästa sida. Resutatet av detta är ett fantastiskt vin produceras i rostfria tankar och endast i de bästa årgångarna.

Producenten

Allt började 1970 i vingårdarna runt ärkebiskopens palats i Capriva, avstått i hyran till Mario av kyrkan; vingårdar som Mario helt renoverade och som slutligen blev hans egendom 1989 efter många uppskjutningar.

 

Mario, helt medveten om att den verkliga rikedomen och styrkan i verksamheten, är jorden och växterna, förvandlade gammal oskadad terräng i vingårdar som botades i detalj, han arbetade hårt för att göra sina vingårdar unika och han utnyttjade potentialen i Terroir av "Ponca" (typisk Friuli-terräng bestående huvudsakligen av lera och kalksten).

 

Så småningom anslöt sig hans barn, Maria Angela, Carlo och Giorgio till honom för att driva verksamheten och fortsatte hans projekt med känslighet och respekt, med kärlek till tradition och verklig passion.

 

I april 2014 gick verksamheten i händerna på familjen Rotolo som avser att behålla intakt Marios uppdrag och produktiva filosofi för kontinuitetens skull.

https://www.schiopetto.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du