Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico 2020

Barone RicasoliBrolio Chianti Classico 2020

Italien, Chianti Classico, 750 ml, 13,5%

Castello di Brolio Chianti Classico Riserva är gjort på till största delen Sangiovese (80%) med lite Merlot (15%) och Cabernet Sauvignon (5%). Jäsningen sker under temperaturkontroll, vid 24-27 grader, i rostrida ståltankar med 12-16 dagar lång skalkontakt. Det färdiga vinet lagras under 9 månader p ···

Styckvis

169 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 014 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Intensiv, klassisk doft med härliga toner av rosor, viol, körsbär, tranbär, klöver och kryddor. Fyllig smak med fin tanninstruktur, god körsbärsfrukt, choklad, öter och snygga fat i en lång avslutning.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Castello di Brolio Chianti Classico Riserva är gjort på till största delen Sangiovese (80%) med lite Merlot (15%) och Cabernet Sauvignon (5%). Jäsningen sker under temperaturkontroll, vid 24-27 grader, i rostrida ståltankar med 12-16 dagar lång skalkontakt. Det färdiga vinet lagras under 9 månader på två och tre år gamla Tonneau fat.

Producenten

Man kan tro att en producent som skriver 1141 som sitt grundande år skulle vara fast förankrad i sin historia, men för anrika Barone Ricasoli är utveckling och innovation två av de viktigaste ledorden, tillsammans med hög kvalitet såklart.

 

Allt började med att familjen Ricasoli köpte Castello di Brolio i byn Gaiole i Chianti för snart 900 år sedan och vinet blev en viktig del i det övriga jordbruket. Genom historien har Barone Ricasoli haft en betydande roll i utvecklingen av Chianti, men det stora kvalitetslyftet har kommit sedan Francesco Ricasoli tog över ansvaret 1994 och nu i 32:a rakt nedstigande led från grundaren driver familjeföretaget.

 

Idag hör man till de ledande vinfirmorna i Italien och med 250 hektar vingård i främst Chianti och Chianti Classico har man ett brett utbud av både klassiska och mer innovativa viner.

Sedan 1995 har firman varit en av de drivande krafterna bakom forskningen om kloner av druvan Sangiovese och 2010 var förta årgången man producerade sina toppviner från de nya klonerna.

Vinhuset drivs fortsatt vidare av Francesco Ricasoli och vinmakaren Carlo Ferini ser till att arvet och den storslagna kvaliteten på vinerna lever vidare.

https://ricasoli.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du