Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Biondi Santi Tenuta Greppo, Rosso di Montalcino DOC Fascia Rossa 2014

Vad tyckte du?

Biondi Santi Tenuta Greppo, Rosso di Montalcino DOC Fascia Rossa 2014

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 13%

Biondi-Santis viner är producerade av 100 % Sangiovese och huset är känt för sin traditionella vinmakning med fokus på komplexitet, kraft och elegans som har potential att åldras över lång tid. Druvorna växer på sluttningarna som tillhör den högt belägna byn Montalcino, tre mil från Siena. Vingårdar ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Vinet är komplext med imponerande djup. Doften delar med sig av röda körsbär, plommon, kakao, ceder samt florala toner. Paletten är frisk, elegant och nyanserad med smak av bigarrå och solmogna hallon, söt tobak och nymalen svartpeppar. Den koncentrerade kroppen balanseras av mineralitet och finstämda tanniner. Eftersmaken dröjer kvar i total harmoni!

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Biondi-Santis viner är producerade av 100 % Sangiovese och huset är känt för sin traditionella vinmakning med fokus på komplexitet, kraft och elegans som har potential att åldras över lång tid. Druvorna växer på sluttningarna som tillhör den högt belägna byn Montalcino, tre mil från Siena. Vingårdarna har ett speciellt mikroklimat präglat av en markant skillnad mellan dagliga och nattliga temperaturer, i synnerhet under skördeperioden. Dessa temperaturskillnader hjälper druvorna att långsamt mogna och på så vis uttrycka komplexa och nyanserade viner. Druvorna skördas i början av oktober för att sedan genomgå familjens traditionella vinmakning, därefter låter man vinet lagras på slavonska ekfat under 12 månader.

Producenten

Biondi Santi och egendomen Il Greppo är nog italiens mest mytomspunna producent. Il Greppo är vaggan för italiens kanske mest kända och berömda vin, Brunello di Montalcino. Det var här den första flaskan producerades 1888!  Ferruccio Biondi hette mannen som "uppfann" en ren klon av sangiovese-druen, och la grunden för Brunello-produktion. Hans snn, Tancredi gick i hans i fotspår och det samme gjorde hans sonson Franco. Dessa tre generationer, alle högt aktade önologer, utvecklade och marknadsförde detta fantastiska, och långlivade vin, på den internationella marknaden. Det är viktigt att förstå att Biondi Santi som familj, som historia och producent är absoluta ikoner i Toscana, för Italien och för i proncip hela vinvärlden.

Nästa kapitel i Biondi Santis historia skrevs av Jacobo. Jacobo har etablerat sig utanför Montalcino i Maremma ute vid kusten efter rigorösa geologiska analyser. Här vill han producera det bästa vingården kan ge på egendomen Castello di Montepo. Han har tagit med sig sangiovesedruvor från Il Greppo i Montalcino som tillsammans med cabernet sauvignon, merlot och sauvignon blanc ska visa sin storhet. På 50 år har byn Montalcino utvecklats från att vara en av Toscanas fattigaste till en av de rikaste. Och Biondi Santi har sin plats som Brunellos flaggskepp. Familjens och deras historia har blivit omskriven genom åren i bl. a. The New York Times, National Geographic, Wine Spectator.

 

http://www.biondisanti.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du