Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Biondi Santi Tenuta Greppo, Brunello di Montalcino, Riserva 1998

Biondi Santi Tenuta Greppo, Brunello di Montalcino, Riserva 1998

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 13,79%

DRUVOR 100% sangiovese Vinet har lagrats i slovesnka ekfat i 36 månader Total production endast 10404 flaskor.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

1998

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Doften är stor och parfymerad med rosor, körsbär, lakrits och toner av söt tobak. Smaken är oerhört balanserad, ännu ung med toner av solmogna körsbär och hallon. En fantastisk flaska vin med lång, lång eftersmak.

Drickes
2014-2050
Alkoholhalt
13,79%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineSpectator
94 p "Shows finesse and filigree."

"Features beautiful perfume, evoking rose, cherry, licorice and tobacco. Elegant, delicate even, with fine harmony and refinement. Cherry and raspberry flavors are persistent. Lacks the power of a 2001 or 1997, but shows finesse and filigree. Should come around sooner than the 1997.—Biondi-Santi non-blind retrospective (July 2012). Best from 2018 through 2050. 867 cases made"

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

DRUVOR 100% sangiovese

Vinet har lagrats i slovesnka ekfat i 36 månader

Total production endast 10404 flaskor.

Producenten

Biondi Santi och egendomen Il Greppo är nog italiens mest mytomspunna producent. Il Greppo är vaggan för italiens kanske mest kända och berömda vin, Brunello di Montalcino. Det var här den första flaskan producerades 1888!  Ferruccio Biondi hette mannen som "uppfann" en ren klon av sangiovese-druen, och la grunden för Brunello-produktion. Hans snn, Tancredi gick i hans i fotspår och det samme gjorde hans sonson Franco. Dessa tre generationer, alle högt aktade önologer, utvecklade och marknadsförde detta fantastiska, och långlivade vin, på den internationella marknaden. Det är viktigt att förstå att Biondi Santi som familj, som historia och producent är absoluta ikoner i Toscana, för Italien och för i proncip hela vinvärlden.

Nästa kapitel i Biondi Santis historia skrevs av Jacobo. Jacobo har etablerat sig utanför Montalcino i Maremma ute vid kusten efter rigorösa geologiska analyser. Här vill han producera det bästa vingården kan ge på egendomen Castello di Montepo. Han har tagit med sig sangiovesedruvor från Il Greppo i Montalcino som tillsammans med cabernet sauvignon, merlot och sauvignon blanc ska visa sin storhet. På 50 år har byn Montalcino utvecklats från att vara en av Toscanas fattigaste till en av de rikaste. Och Biondi Santi har sin plats som Brunellos flaggskepp. Familjens och deras historia har blivit omskriven genom åren i bl. a. The New York Times, National Geographic, Wine Spectator.

 

http://www.biondisanti.it/

Karta