Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Val di Suga Brunello di Montalcino  2010

Val di Suga Brunello di Montalcino 2010

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14,5%

DRUVOR 100 % Sangiovese Vinet jäser på rostfri ståltank där det genomgår maceration i cirka 20 dagar vid en kontrollerad temperatur av 30 ° C. Det mognar sedan under 24 månader i stora Slavonska ekfat och 300-liters franska ekfat innan det buteljeras och lagras minst 12 månader på flaska.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Stor utvecklad doft i en fräsch och komplex stil med inslag av körsbär, örter, kryddor, tobak och lakrits. Smaken är utvecklad, mycket fyllig med balanserade syror, intensiv körsbärsfrukt med inslag av tobak, choklad och fat. Läng, fruktig eftersmak med toner av choklad, läder och fina mognadstoner.

Drickes
2015-2027
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineAdvocate
93p

Val di Suga´s 2010 Brunello di Montalcino is a full-bodied expression with opulent tones of dark fruit, spice, leather, tobacco and licorice. Much of the intensity comes from oak use with pretty layers of cinnamon and nutmeg that add to the overall concentration and density of the wine. Smooth and velvety in the mouth, the wine lasts long and delivers generous fruit flavors that add weight and importance to the finish. The wine adopts a plush and modern style, but it does so impeccably. This may be the best base Brunello ever made by Val di Suga.

James Suckling
92p

A red that builds slowly on the palate delivering subtle and dense fruit and silky tannins. Lots of citrus and berry character. Needs time to come together and soften. Better in 2017.

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar mycket bra till rätter med fågel exempelvis anka, kalkon eller kyckling. Servera gärna med en god svamprisotto.

Vinet

DRUVOR 100 % Sangiovese

Vinet jäser på rostfri ståltank där det genomgår maceration i cirka 20 dagar vid en kontrollerad temperatur av 30 ° C. Det mognar sedan under 24 månader i stora Slavonska ekfat och 300-liters franska ekfat innan det buteljeras och lagras minst 12 månader på flaska.

Producenten

Familjen Angelini är en av Italiens stora, berömda, vinfamiljer som äger en rad vingårdar i Toscana, Marche och Friuli. Toscana är dock familjens bas och Tre Rose i Montepulciano och Val di Suga Brunello, som köptes 1994, kärnan av produktionen. Val di Suga tillhör superligan av Brunelloproducenter. Tre Rose är också en av de bästa vingårdar i fråga om Rosso di Montepulciano och Vino Nobile de Montepulciano.

I Montalcino förfogar Val di Suga över 120 hektar och 55 är planterade med Sangiovese. Vingården har några av de bästa lägena i området: I norr ligger vingården Val di Sugarunt själva slottet och i denna finner vi också den berömda Vigna del Lago. I sydväst finner vi San Polo som dessutom är den yngsta, och slutligen i sydost den mest kända: Vigna Spuntali. Perfektionism råder överallt i vinframställning och inget lämnas åt slumpen. Resultatet är excellens och Val di SUGAS varumärke är mjuka och rundade viner med komplexitet och fyllighet.

http://www.tenimentiangelini.it/

Karta