Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Brunello di Montalcino Riserva 2017

CapAnnaBrunello di Montalcino Riserva 2017

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14,5%

De noga utvalda druvorna kommer från CapAnnas äldsta vingårdar och endast från de bästa skördarna. Druvmusten genomgår alkoholisk jäsning med skalmaceration under 30-35 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan malolaktisk jäsning i stora konformade kärl på 10-25 hl av slavosk ek där de···

Styckvis

895 kr

/flaskaOrd. pris 1 049 kr
Låda (6 st)

5 370 kr

Ord. pris 6 294 kr
Årgång

2017

Smaknotering

Frisk och fruktig doft av bigaråeroch blåbär med en kryddig nyans av eukalyptusl. Smaken fruktig och elegant men samtidigt relativt kraftfull med en tydlig tanninstruktur som bäddas in av fruktiga toner av mörka bär och och en tydlig syra som ligger kvar länge i eftersmaken.

Drickes
2025-2040
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

Decanter
97p "Some savoury notes with big structure, lovely acidity"

A bit candied and waxy on the nose with black olive, red fruit, and some dust on the palate. Some savoury notes with big structure, lovely acidity, and drink over the next 5 years.

Luca Gardini
96p 96 p "Capanna reveals the temper of the north-eastern quadrant of Montalcino."

Also in this Riserva interpretation, Capanna reveals the temper of the north-eastern quadrant of Montalcino. Blueberry on the nose, with touches of undergrowth and laurel, with a nice trace of peony on the finish. The mouthfeel is dense-taut, with brackish tannins and officinal-floral return.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Det är i närheten av Montosoli i den norra delen av Montalcino hittar vi en av de bästa producenterna av Brunello di Montalcino. CapAnna grundades av Giuseppe Cencioni 1957 och han var en av grundarna till Consorzio del Vino Brunello di Montalcino.

På den tiden fanns det bara 25 egendomar i området som var fattigt och okänt (med undantag för Biondi Santi). Men i och med grundandet av Consorziot så lade man grunden för den moderna kvalitetsrevolution som området genomgått de senaste decennierna. 

I dag drivs CapAnna av den tredje och fjärde generationen Cencioni, Patrizio och Amadeo, och man tillhör de bästa och mest respekterade i området. Vinerna får genomgående höga poäng (95-97 poäng) av världens ledande vinkritiker (Suckling, Vinous, Robertparker.com & Decanter).

Vingårdarna (totalt 20 hektar av vilket det mest är planterat med sangiovese följt av lite moscato, merlot och pinot grigio) ligger med sydöstlig exponering i den norra delen av Montalcino i Montosoli som är känt för att producera några av områdets absolut bästa och mest eleganta viner.

Hjärtat i produktionen är förstås deras Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino och Brunello di Montalcino Riserva. Men man gör även en smakrik och koncentrerad "supertoscanare" under appellationen Sant'Antimo, en vanlig rosso och fyra vita viner (en vit sangiovese, en pinot grigio och två söta viner gjorda på Moscadello).

I vingården och källaren jobbar man med ett urval av de bästa druvorna, manuell skörd och en blandning av moderna och traditionella tekniker. De bästa vinerna jäser på ekfat (med överpumpning) och lagras på klassiskt vis på stora fat av slavonsk ek. Man använder inga franska barriquer. Slutresultatet är viner som i stilen har områdets koncentration men också en elegans och otroligt fin fruktighet. Det här är verkligen imponerande viner med både finess och lång lagringspotential.

https://www.capannamontalcino.com/en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du