Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Brunello di Montalcino Magnum 2017
Våra kunder tycker

CapAnnaBrunello di Montalcino Magnum 2017

Italien, Brunello di Montalcino, 1500 ml, 14%

De noga utvalda druvorna kommer från CapAnnas äldsta vingårdar. Druvmusten genomgår alkoholisk jäsning med skalmaceration under 30-35 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan malolaktisk jäsning i stora konformade kärl på 10-32 hl av slavosk ek där det fick ligga under 34-38 månader vi ···

Styckvis

949 kr

/flaskaOrd. pris 1 149 kr
Låda (3 st)

2 847 kr

Ord. pris 3 447 kr
Årgång

2017

Smaknotering

Elegant, komplex, fruktig och kryddig doft med toner av körsbär, svarta vinbär, rosor och stjärnanis. Smaken är ungdomligt frisk med en tydlig och karaktäristisk tanninstruktur som tillsammans med det som doften bjöd på övergår till en eftersmaken med läckra nyanser av körsbärsfrukt, kanel och rosor.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

De noga utvalda druvorna kommer från CapAnnas äldsta vingårdar.

Druvmusten genomgår alkoholisk jäsning med skalmaceration under 30-35 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan malolaktisk jäsning i stora konformade kärl på 10-32 hl av slavosk ek där det fick ligga under 34-38 månader vilket följdes av minst 6 månader i flaska innan det släpps i januari det femte året från skörden.

2017 inleddes sval och regnig för att i juni övergå till extremt varm och torr i juni, något som varade under sommarmånaderna vilket resulterade i en tidig start på skörden.

Många producenter rapporterade att det var en av de minsta skördarna någonsin då det i de svalare norra delarna redan hade tappat en del av produktionen pga frost i april.

September kom dock med lite välbehövligt regn, som hjälpte till att balansera ut mognaden innan vingårdarna gjorde sina sista genomgångar av vingårdarna.

Resultatet är en årgång med låga skördar men ändå överdådig och rik, i vissa fall med tydliga tanniner som kommer att behöva tid för att mjukna.

 

Även om inte årgången når upp till samma höjder som för 2015 och 2016, gav Consorzio del Vino Brunello di Montalcino 2017-årgången ett mycket positivt, fyrstjärnigt betyg.

Producenten

Det är i närheten av Montosoli i den norra delen av Montalcino hittar vi en av de bästa producenterna av Brunello di Montalcino. CapAnna grundades av Giuseppe Cencioni 1957 och han var en av grundarna till Consorzio del Vino Brunello di Montalcino.

På den tiden fanns det bara 25 egendomar i området som var fattigt och okänt (med undantag för Biondi Santi). Men i och med grundandet av Consorziot så lade man grunden för den moderna kvalitetsrevolution som området genomgått de senaste decennierna. 

I dag drivs CapAnna av den tredje och fjärde generationen Cencioni, Patrizio och Amadeo, och man tillhör de bästa och mest respekterade i området. Vinerna får genomgående höga poäng (95-97 poäng) av världens ledande vinkritiker (Suckling, Vinous, Robertparker.com & Decanter).

Vingårdarna (totalt 20 hektar av vilket det mest är planterat med sangiovese följt av lite moscato, merlot och pinot grigio) ligger med sydöstlig exponering i den norra delen av Montalcino i Montosoli som är känt för att producera några av områdets absolut bästa och mest eleganta viner.

Hjärtat i produktionen är förstås deras Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino och Brunello di Montalcino Riserva. Men man gör även en smakrik och koncentrerad "supertoscanare" under appellationen Sant'Antimo, en vanlig rosso och fyra vita viner (en vit sangiovese, en pinot grigio och två söta viner gjorda på Moscadello).

I vingården och källaren jobbar man med ett urval av de bästa druvorna, manuell skörd och en blandning av moderna och traditionella tekniker. De bästa vinerna jäser på ekfat (med överpumpning) och lagras på klassiskt vis på stora fat av slavonsk ek. Man använder inga franska barriquer. Slutresultatet är viner som i stilen har områdets koncentration men också en elegans och otroligt fin fruktighet. Det här är verkligen imponerande viner med både finess och lång lagringspotential.

https://www.capannamontalcino.com/en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du