Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Zengarello Biferno Rosso Riserva 2011

Vad tyckte du?

Zengarello Biferno Rosso Riserva 2011

Italien, Biferno, 750 ml, 14%

  Strax ovanför Italiens klack finns ett vinområde med namnet Molise där den lilla, lilla DOC-regionen Biferno ligger. Känner du inte till Biferno är det inte så konstigt - det är en riktig doldisregion och också en av Italiens allra minsta vinregioner. Här har dock vin odlats sedan 500 år före Kri ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Montepulciano, Aglianico

Smaknotering

  Doften är fruktig med utvecklade inslag av solmogna plommon, körsbär fat och kryddor. Smaken är kraftig med tydliga tanniner i bra balans. I smaken finns inslag av plommon, körsbär, fat och söta kryddor. Avslutningen är fruktdriven.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
4 g/l

Så tycker experterna

Livets Goda
90 p "Prislappen indikerar inte alls vad det här handlar om, det är nämligen så ofantligt mycket bättre än så!"

"Det vilar en slags skön vinlagerkällare över det här vinet. Smårustika vindar med ett fräscht anslag. 36 månaders fatlagring har gjort sitt till och då förstår ni alla att det handlar om ett både seriöst och ambitiöst vin, ett vin som uppvisar sin terroir stolt. Och gör det bra. Vi uppskattar mycket drivet i vinet, det tar oss hela tiden framåt och framåt i känsla och upplevelse. ”Nu lämnar vi zon 1 och kliver in i zon 2, följ med”, ungefär. Frukten är generös, bär syrligt skön mörk körsbärsfrukt med vinbärsanslag, svaga tobakstoner, balanserad sötma, viol, florala instick och en slimmad maritim sälta. Sublima örter lägger sig som en krydda i vinet, tanninerna bjuder på det där tillgängliga och juicy tanninerna som både triggar och är följsamma liksom lyhörda till sin husbonde, och den mineraliska klangen bär både diskant och bas i det långa avslutet, för det finns snygga muskler i detta vin. Prislappen indikerar inte alls vad det här handlar om, det är nämligen så ofantligt mycket bättre än så! Biferno Riserva är ett stolt, seriöst vin med stil och finess och som är både elegant och robust på samma gång, som tacksamt kan intas idag men samtidigt har en bra källarpotential, låt oss säga upp till 5-6 år. Dags att ta Biferno in i zonen igen…"

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/514251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Strax ovanför Italiens klack finns ett vinområde med namnet Molise där den lilla, lilla DOC-regionen Biferno ligger. Känner du inte till Biferno är det inte så konstigt - det är en riktig doldisregion och också en av Italiens allra minsta vinregioner. Här har dock vin odlats sedan 500 år före Kristus även om det mesta dricks lokalt och man fick sin DOC-status så sent som 1983. Det är från denna lilla region som druvorna till detta vin kommer. Druvorna handskördas och lagras därefter 36 månader på ekfat en tid på ståltank innan buteljering. Druvblenden består av 80% montepuliciano och 20% aglianico vilket gör att vinet matchas bra till smakrika kötträtter, grillat samt till lagrade hårdostar och charkuterier.Producenten

Zengarello är ett samarbete mellan tre parter; producenten Rinomata Cantina Tombacco från Venetien, små lokala vinodlare i DOC Biferno samt Urban Wines.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du