Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Produttori del Barbaresco Barbaresco 2017

Produttori del BarbarescoBarbaresco 2017

Italien, Barbaresco, 750 ml, 14%

Druvorna till det här vinet (100 procent nebbiolo) väljer man från de egna 100 hektaren som kooperativets odlare äger. Druvorna växer på en blandning av kalksten och lera och vinifieras på traditionellt sätt med lång skalmaceration (28 dagar) och vid en ganska hög temperatur (30°C). Därefter lagras ···

Styckvis

369 kr

/flaskaOrd. pris 389 kr
Låda (12 st)

4 428 kr

Ord. pris 4 668 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Luftig, frisk doft av körsbär, plommon, kakao och blommor. Smaken är koncentrerad men ändå elegant och nyanserad med rosor, lite tjära, tobak, körsbär och salta mineraltoner. Lång välbalanserad eftersmak. En årgång som med fördel konsumenars ganska tidigt.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
17ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
95p

The 2017 Barbaresco, sourced from 100 hectares and 54 growers, was aged for 24 months in large oak casks. It offers layers of aromatics woven together with tar, forested earth, dried cherry, and sweet tobacco. The palate is ripe and pure, with raspberry leather, tea leaf, and blood orange. It is mouth-filling, with fruit that is long and persistent, fine tannins, and a lifted finish. Finessed and elegant, the 2017 is drinking beautifully now and will continue to drink well over the next 15 years. 2021-2036.

Vinous
94p

The 2017 Barbaresco shows just how appealing this vintage can be. In 2017, the warm, dry growing season gave the Barbaresco an extra kick of richness that fills out its frame and adds so much immediacy. Sweet red berry fruit, cinnamon, rose petal and mint are open in the glass, but it is the wine’s seductive radiance that wins the day. Pora, Ovello, Montestefano, Muncagota and Rio Sordo are the main vineyards used for the straight Barbaresco. The 2017 is such an inviting and expressive wine. Don’t miss it!

-- Antonio Galloni

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna till det här vinet (100 procent nebbiolo) väljer man från de egna 100 hektaren som kooperativets odlare äger. Druvorna växer på en blandning av kalksten och lera och vinifieras på traditionellt sätt med lång skalmaceration (28 dagar) och vid en ganska hög temperatur (30°C). Därefter lagras vinet på stora neutrala ekfat i 24 månader.

2017 är en årgång som är bjöd på svårigheter men de som lyckades har gjort fantastiska viner. 2017 är dock en årgång som med fördel konsumeras ganska tidigt.

Vinous skriver så här om årgången:

There will be some fine 2017 Barbarescos, but not many.

Producenten

Produttori del Barbaresco grundades 1894 av Domizio Cavazza, bosatt i Barbaresco och rektor för Scuola Practica di Viticoltura Enologia i Alba. Under fascismen låg samarbetet mellan kooperativet och skolan nere men 1958 började man göra vin igen med nitton odlare.

Idag har Produttori del Barbaresco runt 54 medlemmar som tillsammans äger cirka 100 hektar vinodlingar. Kooperativet producerar ca 420 000 flaskor årligen från de ca 100 hektaren - bland annat sju olika vingårdsbetecknade viner; Asili, Rabajà, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Mocagatta och Rio Sordo.

Egendomen tillhör traditionalisterna med långa macerationstider (urlakning av färgämnen och tanniner från druvorna) och lagring på stora neutrala ekfat. Och man har ett mycket gott rykte för att göra prisvärda viner av högsta kvalitet. 

http://www.produttoridelbarbaresco.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du