Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Produttori del Barbaresco Barbaresco 2016

Vad tyckte du?

Produttori del Barbaresco Barbaresco 2016

Italien, Barbaresco, 750 ml, 14%

Produttoris direktör Aldo Vacca "säger att 2016 är den bästa årgången sedan 1961!" "Outstanding quality for the money" är ett omdöme som världens ledande vinkritiker ofta ger Produttoris viner. Kvalitetsinriktade Produttori del Barbaresco anses vara världens bästa kooperativ och har planteringar i ···

Styckvis

389:-

/flaska
Låda (12 st)

389:-

/flaska, totalt 4 668:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2016

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Stor, ganska djup doft av körsbär, plommon, kakao och blommor. Smaken är koncentrerad men ändå elegant och nyanserad med rosor, lite tjära, tobak, körsbär och salta mineraltoner. Lång välbalanserad eftersmak. En årgång som med fördel kan lagras.

Drickes
2020-2040
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
17ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Så tycker experterna

WineAdvocate
95 p "The 2016 is shaping up to be one destined for long cellar aging"

The 2016 Barbaresco is a tight and beautiful wine that will require more time to unwind and soften. This beautifully balanced vintage is characterized by a tight inner core of fruit that underlines the graceful aging capacity of these wines. The 2016 is shaping up to be one destined for long cellar aging. Now in its youth, the wine offers wild berry, rose and licorice aromas.

Vinous
94 p "The 2016 Barbaresco is a stunning wine with tremendous richness for this bottling"

The 2016 Barbaresco is a stunning wine with tremendous richness for this bottling. Ample, deep and powerful, the 2016 exudes pedigree and class from start to finish. I can't remember a straight Barbaresco here with this much fruit density and unctuous richness, and yet there is more than enough tannin and overall structure to give the wine its classically leaning feel. A blast of sweet red cherry fruit, tobacco, menthol licorice and smoke hits the potent finish. What a wine!

-- Antonio Galloni

WineSpectator
93 p "Beautifully balanced, this picks up a minerally accent on the finish"

Cherry, tar and menthol flavors mark this rich, silky red. Even more expansive on the palate, building to a long, complex aftertaste. Beautifully balanced, this picks up a minerally accent on the finish. Best from 2022 through 2038. 25,000 cases made, 7,500 cases imported. — BS

Decanter
93 p "Produttoris 2016 Barbaresco is delicious now and is only going to get better"

Produttori's 2016 Barbaresco is delicious now and is only going to get better. It's a deliciously fresh wine, its structure tucked away behind clean acidity and earthy layers of dark, ripe fruit. This is a sculpted wine, with fine, powdery tannins that are currently a bit drying on the finish but should resolve.


Drinking Window 2020 - 2030

JancisRobinson
17 p "Tasted blind. Youthful looking mid ruby. Iron, oats and lifted sweet, rich fruit"

Barbaresco. Tasted blind. Youthful looking mid ruby. Iron, oats and lifted sweet, rich fruit. Bags of ripe cherry on the palate but nothing out of kilter or overdone. Tannic layer under generous sweet-sour cherry fruit. Embryonic and with plenty of stuffing. (WS)

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Produttoris direktör Aldo Vacca "säger att 2016 är den bästa årgången sedan 1961!"

"Outstanding quality for the money" är ett omdöme som världens ledande vinkritiker ofta ger Produttoris viner. Kvalitetsinriktade Produttori del Barbaresco anses vara världens bästa kooperativ och har planteringar i några av områdets mest eftertraktade vinmarker. Vinerna är i en fantastisk och traditionell stil med all den finess och komplexitet man förväntar sig av nebbiolo.

Druvorna till det här vinet (100 procent nebbiolo) väljer man från de egna 100 hektaren som kooperativets odlare äger. Druvorna växer på en blandning av kalksten och lera och vinifieras på traditionellt sätt med lång skalmaceration (28 dagar) och vid en ganska hög temperatur (30°C). Därefter lagras vinet på stora neutrala ekfat i 24 månader.

2016 bjöd otroligt nog Piemonte och Barbaresco på en fantastisk årgång, direkt efter fina 2015.

Jancis Robinson breskriver årgången som:

Piemonte produced excellent quality wine in 2016, with ripeness to match the very good 2015 but firmer tannin and higher acidity. Ideal harvest conditions allowed the Nebbiolo to ripen fully, and yields were higher than average too. Arneis also fared well, producing precise, juicy white wines.

Producenten

Produttori del Barbaresco grundades 1894 av Domizio Cavazza, bosatt i Barbaresco och rektor för Scuola Practica di Viticoltura Enologia i Alba. Under fascismen låg samarbetet mellan kooperativet och skolan nere men 1958 började man göra vin igen med nitton odlare.

Idag har Produttori del Barbaresco runt 54 medlemmar som tillsammans äger cirka 100 hektar vinodlingar. Kooperativet producerar ca 420 000 flaskor årligen från de ca 100 hektaren - bland annat sju olika vingårdsbetecknade viner; Asili, Rabajà, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Mocagatta och Rio Sordo.

Egendomen tillhör traditionalisterna med långa macerationstider (urlakning av färgämnen och tanniner från druvorna) och lagring på stora neutrala ekfat. Och man har ett mycket gott rykte för att göra prisvärda viner av högsta kvalitet. 

http://www.produttoridelbarbaresco.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du