Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Longarico Nostrale - EKO 2021

LongaricoNostrale - EKO 2021

Ekologisk

Italien, Alcamo, 750 ml, 12%

Det är i Alcamo i Fustuchera-distriktet som de två kusinerna Sergio och Luigi Stalteri Longarico med tekniskt stöd från Alessandro Viola, leder sitt unga företag. Vingårdarna återfinns på en höljd av 350 m.ö.h. nära naturreservatet "Bosco dAlcamo". Här ligger de omgärdade av medelhavsområdets flora···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2021

Smaknotering

Intensiv doft av torkade örter, ugnsbakat äpple och vita blommor. Smaken är mycket generös med en läcker syra och ett kryddigt anslag som i eftersmaken bjuder på en äppelsötma och en fin sälta och miniralitet.   Ett naturvin från Byracka Vin.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Longarico är en välrenommerad vinproducent som är belägen i hjärtat av Sicilien, Italien. Med över 60 års erfarenhet av att producera högkvalitativa viner har företaget blivit en av de mest framstående vinproducenterna i regionen.

Företagets vingårdar sträcker sig över 30 hektar med en mängd olika druvsorter som odlas på varierande höjder och jordar. Deras fokus ligger på att använda de mest naturliga odlingsmetoderna för att skapa en harmonisk balans mellan naturen och deras produktion. Vinerna som produceras är en unik reflektion av Siciliens rika kultur och mångfaldiga landskap.

Longarico erbjuder ett brett sortiment av viner som alla har en hög kvalitetsnivå. Deras vita viner, som inkluderar druvsorter som Grillo och Catarratto, är kända för sin fruktiga smak och friska syra. Deras röda viner, som produceras från druvsorter som Nero d'Avola och Syrah, är kända för sin djupa smak och elegans.

En av deras mest populära viner är ???Il Migliore???, vilket betyder 'det bästa' på italienska. Detta vin är en blandning av Nero d'Avola och Syrah och har en mjuk smak med en harmonisk balans av tanniner och syra. ???Il Migliore??? har vunnit flera internationella utmärkelser för dess höga kvalitet.

Longaricos passion för vinproduktion har lett till att de har blivit en viktig del av Siciliens vinturism. Besökare kan njuta av guidade turer i deras vingårdar, lära sig om deras produktionsprocesser och prova på deras olika viner.

Longarico är en vinproducent som är engagerad i att bevara Siciliens kultur och natur genom sin högkvalitativa vinproduktion. Med en passion för att skapa viner som representerar Sicilien på det mest autentiska sättet, är Longarico ett företag som verkligen står ut på den italienska vinmarknaden.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du