Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Rares Terroires Pinot Noir NO2
Våra kunder tycker

Rares TerroiresPinot Noir NO2

Frankrike, Vin de France, 750 ml, 13,5%

Vi letar hela tiden efter prisvärd Pinot Noir - druvsorten som har sitt hem i Bourgogne där den står bakom de exklusiva och svårfångade Grand och Premier Cru-vinerna från legendariska byar som Vosne-Romanée, Vougeot och Gavrey-Chambertin. Det här vinet kommer från ett kooperativ i södra Frankrike. J ···

Styckvis

169 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 014 kr

Smaknotering

Bärig och ungdomlig doft av jordgubbar, hallon, körsbär, örter, kanel och ingefära. Smaken är mjuk och lätt och med bra syra och fint inlindade tanniner. 

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90p "Väldoftande och välsmakande Pinot till ett väldigt bra pris."

"Pinot Noir är världens mest eftertraktade druvsort just nu. Alla vill ha Pinot och det har förstås gjort att priserna gått upp. Men det går att hitta prisvärd Pinot Noir om man går utanför Bourgogne och de mest hajpade distrikten i Kalifornien. Här är ett lysande exempel. En väldoftande och välsmakande Pinot till ett väldigt bra pris. Gillade du Fin del Mundo och Casas del Bosque så har du här en riktigt prisvärd Pinot Noir som ger en skön Bourgognekänsla."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vi letar hela tiden efter prisvärd Pinot Noir - druvsorten som har sitt hem i Bourgogne där den står bakom de exklusiva och svårfångade Grand och Premier Cru-vinerna från legendariska byar som Vosne-Romanée, Vougeot och Gavrey-Chambertin. Det här vinet kommer från ett kooperativ i södra Frankrike. Jäsningen sker i ståltank för att bevara druvans fina och lätt fruktiga karaktär. Slutresultatet är ett riktigt fräscht och fruktspäckat vin som är perfekt till pasta, pizza och lättare kötträtter. Särskilt kyckling skulle vi nog säga! :)

Producenten

Rares Terroires är en serie av viner där principen är att till överkomligt pris få så bra kvalitet som möjligt. Pays d'Oc är lantviner där druvorna kommer från södra Frankrike. Eftersom man gör viner på olika druvor köper man in dem där de har bäst förutsättningar att ge fina viner. Oavsett om det är en pinot noir, sauvignon blanc eller grenach så ska vinet ha en karaktär och kvalitet som präglar vinet.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du