Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Liberty Magnum 2019
Våra kunder tycker

Domaine La BarrocheLiberty Magnum 2019

Frankrike, Vin de France, 1500 ml, 14%

Liberty ett vin som symboliserar Julien Barrots och Yannick Alliaud önskan om frihet. För att få fram det vin de önskade så har de lagt regiones klassifikationsregler åt sidan och har istället låta visdom, erfarenhet och kreativitet styra iform av att experimentera med druvsorter och blandning av dr ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Vinet är klassificerat som "Vin de France" men är för den delen ingen enkelt vin. I doften bjudes det på bäriga och kryddiga aromerna av mullbär, skogshallon, peppar och kanel. Smaeken är fyllig och välstrukturerad därman får uppleva samma toner som erbjöds i doften och kombineras med en tydlig men mjuk tanninstruktur, bra syra och en fin mineralitet i eftersmaken.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
90p 90 p "Friendly, forward style, with a mouth-filling core of crushed plum and boysenberry fruit laced with lavender and anise flavors."

Friendly, forward style, with a mouth-filling core of crushed plum and boysenberry fruit laced with lavender and anise flavors. The juicy, open-knit finish has a nice savory edge. Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignano and Cinsault. Drink now. 1,000 cases made, 150 cases imported. — JM

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Liberty ett vin som symboliserar Julien Barrots och Yannick Alliaud önskan om frihet. För att få fram det vin de önskade så har de lagt regiones klassifikationsregler åt sidan och har istället låta visdom, erfarenhet och kreativitet styra iform av att experimentera med druvsorter och blandning av druvor från olika appelattioner.

Druvorna till vinet växer i den sydligaste delen av Rhône-dalen, bredvid Châteauneuf de Gadagne och Crau-platån i Châteauneuf du Pape. De i snitt 65-åriga vinstockarna växer på terrasser som är täckta med flodstenar på en höjd av 125 meter.

Vinframställningen sker i underjordiska betongfat där vinet får skalmacerera i över fyra veckor. Därefter lagras det i gamla 600-lters ekfat under cirka 18 månader fram till dess att vinet buteljeras utan filtrering.

Vinet är gjort på en blandning av 55% Grenache, 18% Syrah, 12% Mourvèdre, 10% Cinsault, 5% Carignan.

Producenten

Domaine la Barroche buteljerade sin första årgång 2003 men familjen Barrot, som äger egendomen, flyttade till Chateauneuf-du-pape redan på 1500-talet. De har under århundraderna förvärvat vingårdar i de bästa lägena på högplatån mellan Chateauneuf-du-pape och Courthezon.

Druvorna såldes länge till de bästa negocianterna som tex Guigal och Chapoutier, ända till dess att Julien Barrot, sonen i familjen, kom tillbaka till familjeegendomen efter önologstudier i Montpellier. Julien hade då även arbetat som vinmakare i Australien samt som sommelier i norra England och han visste vilken potential som fanns i de urgamla vingårdarna och var fast besluten att göra vin i världsklass.

Framgångarna har inte låtit vänta på sig, Robert Parker har bland annat kallat Domaine la Barroche för Chateauneuf-du-papes nya stjärna. "Julien Barrot är kanske den mest passionerade och maniska vinmakare jag träffat, mycket förmodligen på grund av hans ringa ålder och nyvunna förmåga. Han pratar konstant om elegansen han vill uppnå i sin Chateauneuf och om de tre vingårdslägena på vardera en hektar med över hundra år gamla grenachestockar som utgör basen i alla de tre vinerna han producerar, och som också utgör 100 procent av toppvinet Pure. Domaine La Barroche kommer utan tvivel att segla upp som en av de allra hetaste konkurenterna till tronen i Chateauneuf-du-pape."

www.domainelabarroche.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du