Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Leoville Las Cases Clos de Marquis (halvflaska) 2004

Vad tyckte du?

Chateau Leoville Las Cases Clos de Marquis (halvflaska) 2004

Frankrike, Saint-Julien, 375 ml, 14%

"The last affordable vintage" - så har Jancis Robinson beskrivit årgång 2004 i Bordeaux. Med 2005 stack priserna i höjden och har sedan aldrig riktigt återhämtat sig. I efterhand så visar just 2004 hur bra vinerna från Bordeaux de facto är - även när de inte kommer från toppårgångar. 2004 var en bra ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2004

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot

Smaknotering

Begynnande mogen doft med aromer av mörka bär, kryddor, järnoxid och ceder. Kroppen är medelfyllig med markerade men fina tanniner, en fin komplexitet och en lång eftersmak.

Drickes
2018-2024
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
375 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
92 p "Ännu en 2004a som visar vinernas underbara lagringspotential."

"Ännu en 2004a som visar Bordeauxvinernas underbara lagringspotential. Här möts vi av en stor utvecklad nästan parfymerad doft av plommon, röda bär och läder. Smaken är frisk och stilfull med bra grepp och fin söt mörk frukt. Här finns inslag av torkad frukt, läder, plommon en liten nötig ton som skvallrar om åldern men också fin ren frukt och en lång sammansatt eftersmak." 

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

"The last affordable vintage" - så har Jancis Robinson beskrivit årgång 2004 i Bordeaux. Med 2005 stack priserna i höjden och har sedan aldrig riktigt återhämtat sig. I efterhand så visar just 2004 hur bra vinerna från Bordeaux de facto är - även när de inte kommer från toppårgångar. 2004 var en bra (men inte fantastisk) årgång och vinerna börjar få en härlig mognad nu. Clos du Marquis sågs länge som ett andravin till toppegendomen Château Léoville-las-Cases men idag görs vinerna som om de vore en helt egendom. Det har också gjort kvaliteten allt bättre. Vingården ligger intill flera berömda klassificerade slott som Léoville Poyferré, Léoville Barton och Pichon Longueville Comtesse de Lalande. Vinet görs normlat på en blandning av runt 75 procent cabernet sauvignon och en knapp fjärdedel merlot och lite cabernet franc. 

Producenten

På 1700-talet den största och viktigaste egendomen i Bordeaux. Marquis de Las Cases ägde då hela norra St-Julien. I dag är ägorna uppdelade på tre slott, alla med Léoville i namnet. Las Cases är den största av de tre, med hälften av den bästa arealen. Vid södra ingången till vingården Clos du Marquis står den berömda triumfbågen från 1700-talet. Slottet ägs och drivs idag av Jean-Hubert, (son till Michel Delon), med sin syster Geneviève d’Alton. Delon är en av de mest erkända vinprofilerna i Bordeaux. I dag har vinet stort djup och härlig koncentration och sanslös lagringsförmåga.
http://www.leoville-las-cases.com/