Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château La Haye Chateau La Haye Magnum 2018

Château La HayeChateau La Haye Magnum 2018

Frankrike, Saint-Estèphe, 1500 ml, 14,5%

Lite av en doldis men en egendom som man bör hålla ögonen på. Chàteau La Haye delar samma terroir som de närliggande jättarna Château Lafite och Cos dEstournel. Den konsulterande vinmakaren Eric Boissenot är en annan anledning till att Château La Haye ofta blir omtalad i sällskap med långt mer beryk···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är stor och massiv med inslag av tobak,  svarta vinbär, russin, floral med toner av violer, mineral och cederträ. Smaken är klassisk fin syra och tydliga men fint inlindade tanniner. Eftersmaken är lång, sträv och kompakt med toner av röda bär. OBS! Säljs i orginal trälåda, original wooden case, vid köp av 6 flaskor.

Drickes
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
1500 ml

Så tycker experterna

Decanter
97p "It has a wealth of concentration."


Inviting nose with a subtle fragrance of rhubarb, ripe black fruit, baking spices and touches of chocolate. Peppery on the palate, with a lively acidity and very ripe tannins. It has a wealth of concentration.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Château La Haye är en del av en lång vintradition som går tillbaka till 1557 när Sire Janot Bernard från Leyssac förvärvade fastigheten och planterade de första vinstockarna. Châteaux är ett av de äldsta i Saint-Estèphe och har varit inom samma familj i 370 år tills Chris Cardon köpte den 2012. Han inledde ett antal reformer, inklusive att anställa Boissenot, flytta till mindre kar för att vinifiera varje vingårdsläge separat och minska mängden ny ek som används för lagring.  


Enligt legenden tjänade detta slott som kung Henri II och Diane de Poitiers jaktstuga. Vid den tiden var Henri II gift med Catherine de Medici, men Henri II använde de vidsträckta böljande kullarna för att charma Diane de Poitiers. Deras monogram, H och D är sammanflätade och graverade i sten vid ingången till slottet. Det kungliga monogrammet har nu blivit symbolen för Château La Haye och pryder alla etiketter.


Vinrankorna i La Haye’s 28 hektar stora vingårdar växer på en jordmån dominerad av lerkalksten och fin grusjord. Vingårdanrna är planterade med 45% merlot, 45% cabernet sauvignon, 4% petit verdot, 4% cabernet franc och 2% malbec.

https://chateaulahaye.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du