Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Mangot L´Autre Mangot 2018

Vad tyckte du?

Château Mangot L´Autre Mangot 2018

Ekologisk

Frankrike, Saint Emilion, 750 ml, 13,5%

Saint-Emilion i lite annorlunda tappning. Druvorna till detta vin växter på 2 vingårdslotter på 65 meters höjd, på sydligt exponerade terrasser på en jordmon som består av lera och kalksten. Druvblenden består av 50 % merlot och 50 % cabernet franc från vinmarker under omställning till ekologisk odl ···

Styckvis

299:-

/flaska
Låda (6 st)

299:-

/flaska, totalt 1 794:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2018

Druvor

Merlot, Cabernet Franc

Smaknotering

Doften är stor och fruktdriven med aromer av svarta vinbär, ceder, plommon, mocca, läder och ceder. Kroppen är stor med integrerade tanniner, en stor koncentration och en sötkryddig eftersmak.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/52051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Saint-Emilion i lite annorlunda tappning. Druvorna till detta vin växter på 2 vingårdslotter på 65 meters höjd, på sydligt exponerade terrasser på en jordmon som består av lera och kalksten. Druvblenden består av 50 % merlot och 50 % cabernet franc från vinmarker under omställning till ekologisk odling. De olika lägena vinifieras med naturligt förekommande jäst och utan tillsats av svavel eller andra kemikalier. Det färdiga viner får senare vila 8 månader på amfora och lerkäl för att bevara den redan frukten.

Producenten

Château Mangot drivs av Anne-Marie och Jean-Guy Todeschini (som också driver Château la Brande) tillsammans med sönerna Karl och Yann. Tills ganska nyligen var det här en ganska okänd producent men som de senaste decennierna jobbat målmedvetet både i vingården och med minimal intervention i vinkällaren. Idag är man ett bra exempel på det nya spännande och dynamiska Bordeaux som håller på att växa fram. 

Mangot är ekologiskt certifierad och man jobbar medvetet med biologisk mångfald i vingården och så lite miljöpåverkan som möjligt. I vinkällaren vill man att frukten ska tala för sig själv och använder därför bara naturlig jäst, inga tillsatser, relativt neutrala lagringskärl (ståltankar och en noggrann blandning av gamla och nya fat) och tillsätter så lite svaveldioxid man bara kan under tillverkning och buteljering. 

Arbetet har också lönat sig - och man här idag klassad som en Grand Cru. Egendomen består av 34 hektar och man gör förutom de klassiska vinerna Château Mangot, Todeschini Mangot och Quintessence den härliga l'Autre Mangot som görs helt utan tillsats av SO2 och där vinet enbart lagras på neutrala amforor för att bevara frukten. Total produktion omkring 150 000 flaskor.

 

 

 De har uteslutit bekämpningsmedel och sulfit.

http://www.chateaumangot.fr/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du