Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pierre Amadieu Vinsobres "Piallats" 2013

Pierre Amadieu Vinsobres "Piallats" 2013

Frankrike, Rhone, 750 ml, 14,5%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2013

Druvor

Grenache, Syrah

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Politiken
5r/6

”Kraftfuld og tæt med fuldmodent frugtpræg men også friskhed og tør afslutning. Sort peber og en fin lille floral tone. Vokser til mad prøv pebersteak eller andebryst”.

Ekstra Bladet
5/6

GODT KØB. En saftig Cotes du Rhone med intens krydret duft og i smagen masser af røde bær, lakrids, peber, tobak og vanilje. Fyldig med en flot balance og lang krydret eftersmag. Klassisk Rhone når det fungerer -Thomas Rydberg.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En perfekt syntese af grenache fra Gigondas. med kølig syrah fra Hermitage -dybt farvet med intens aroma med åben frugt, let krydderi. Smagen er magtfuld, men blid, med frugt og mineralsk friskhed i fornem balance. Pierre får druer fra lille bonde med parcel på den sydvendte Piallats skråning -måske den fineste i Vinsobres, det nye Cru i Rhône. Syrah og grenache, sent høstet, lang gæring og lagring hovedsagelig i små egefade brugt 1-2 år.

Producenten

Pierre Amadieu är den mest kände producenten i Gigondas, granndistrikt till Châteauneuf-du-Pape, och oftas ett mycket bättre köp. Egendomens historia börjar 1929 då Pierre Amadieus farfar buteljerade sitt första vin under sitt eget namn. Han förfogade då över 7 hektar från appellationen Gigondas som gått i arv sedan dess.

Pierre Amadieus vin blev uppmärksammat så tidigt som 1932 med en guldmedalj i Paris och då var man ett av de första vinerna från Gigondas som presenterades för en publik utanför området. Flera hus vilar i dag på resterna av romerska villor, den största, Grande Romaneejes, ägs av familjen Amadieu

Idag är det tredje generationen som leder arbetet på egendomen. Morfar Pierre startade 1929. Många skakade då på huvudet när han klättrade upp det Dentellerne och planterade vinstockar så högt som 450 meter över havet. Han sade: Detta är den bästa marken och druvor får mer solljus här eftersom berget vätter mot sydväst. Med tiden hade gården vuxit till 130 hektar på de ganska branta sluttningarna.

http://www.pierre-amadieu.com/

Karta