Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Le Paradou Cinsault 2020
Våra kunder tycker

Chateau PesquieLe Paradou Cinsault 2020

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13,5%

Le Paradou är en vin-serie som är troget i sin provensalska terroir. Det är en genuin ambassadör för denna hyllade region känd för sin autentiska livsstil, charmiga små byar och ljusa soliga dagar. Stilen präglas av regionens speciella mikroklimat; svala fräscha nätter och varma soliga dagar.Druvor ···

Styckvis

109 kr

/flaskaOrd. pris 119 kr
Låda (12 st)

1 308 kr

Ord. pris 1 428 kr
Årgång

2020

Druvor

Cinsault

Smaknotering

Tydlig doft av färska röda bär, med en bukett av hallon och röda vinbär. Smaken är rund, uppfriskande och välbalanserad med fruktiga aromer av körsbär, hallon och sensommarjordgubbar tillsammans med florala nyanser av rosor vita blommor och samt lätta kryddiga inslag.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Le Paradou är en vin-serie som är troget i sin provensalska terroir. Det är en genuin ambassadör för denna hyllade region känd för sin autentiska livsstil, charmiga små byar och ljusa soliga dagar.

Stilen präglas av regionens speciella mikroklimat; svala fräscha nätter och varma soliga dagar.Druvorna hämtas från vingårdar som ligger på kalkstenssluttningar, med lite lera, på en genomsnittlig höjd av cirka 200 meter.

Med denna cinsault (som är första årgången för denna cuvee) vill man visa upp all den friskhet och elegans som finns hos sorten, vilken sällan vinifieras på egen hand.

Druvorna kommer från ler- och kalkstensjordar samt sandjordar på en höjd mellan 200 och 300 meter.

Efter skörd avstjälkas druvklasarna och druvorna placeras i betongkar i cirka 15 dagar, där det sker en mycket skonsam extraktion. För att uppvisa cinsault speciella karaktär så används ingen fatlagring vid famställningen av denna cuvée.

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du