Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Éric Texier Guindols Rosé Petnat Act 2020

Éric TexierGuindols Rosé Petnat Act 2020

Ekologisk

Frankrike, Rhone, 750 ml, 12%

Äntligen - nu har vi fått in Eric Texiers  - Guindols Rosé Petnat  ACT - i butiken. Eric Texier är en naturvinspionjär som gör vin i Rhône. Vinet är gjort på 100 procent cinsault som vuxit på blandade jordar av Sand, kalksten och grus. Stockarna är planterade mellan 1950-2009 och skördeuttaget är 40 ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Druvor

Cinsault

Smaknotering

Bärig och frisk doft med inslag av röda bär, blommor, örter och kryddor. Smaken är ung och frisk med toner av röda bär, hallon, smultron, örter och vitpeppar. Naturvin från Dryckesbutiken.

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen - nu har vi fått in Eric Texiers  - Guindols Rosé Petnat  ACT - i butiken. Eric Texier är en naturvinspionjär som gör vin i Rhône. Vinet är gjort på 100 procent cinsault som vuxit på blandade jordar av Sand, kalksten och grus. Stockarna är planterade mellan 1950-2009 och skördeuttaget är 40 hl/ha. Druvorna jäste som hela klasar i en dag i öppna behållare innan en lätt press och fortsatt jäsning i betongtankar. Buteljeras 10 gram socker kvar för att skapa de perfekta bubblorna.

ACT: Alla människor förtjänar att behandlas lika med samma grundläggande skydd av de mänskliga rättigheterna.

Tyvärr är detta långt ifrån verklighet i dag. Den ökande segregationen och den djupt manifesterade strukturella diskrimineringen i vårt samhälle är ett faktum och som vi anser vara ett allvarligt problem. Ett problem som vi ser som vår skyldighet att agera på. Vi strävar efter att göra en förändring genom att öka medvetenheten och genom att belysa denna dåligt fördelade maktbalans. Vi vill se en ständigt växande tolerans, kunskap, kärlek och medkänsla. Därför har vi skapat ACT-märkningen. En serie viner där 2% av försäljningen går till ekonomiskt stödjande organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter. Du kan läsa om de projekt som vi för närvarande stödjer nedan. Njut av vinerna, sprid glädje och engagera dig i positiv action!

Tack för att du engagerar, låt oss AGERA!

Naturvin från Dryckesbutiken.

Producenten

Eric Texier och hans fru Laurence möttes när de studerade till ingenjörer i Lyon på 1970-talet. De älskade bergsklättring och vin och med tiden ökade intresset för vinet. Under en tid jobbade de i kärnkraftsindustrin vilket var ett bra sätt att tjäna ihop tillräckligt med pengar för att kunna investera i vin. Efter

Efter ett tag hittade paret hem till producenter som Gourgonnier, Chamonard, Trollat, Gentaz, Goyard och Guffens. Han började samtidigt tröttna på sitt jobb - och hörde om han kunde jobba som en assistent/lärling hos Jean-Marie Guffens på Domaine Verget i Bourgogne. Efter det följde önologistudier i Bordeaux där han lärde sig vad ha inte ville göra.

1995 flyttade Eric och Laurence till ett hus i Charnay i Beaujolais och började göra sina första viner (bland annat från en gammal vingård i Saint-Veran). Tre år senare slutade han helt som ingenjör och buteljerade sina första viner under sitt eget namn. År 2000 fick paret en möjlighet att köpa sin första halva hektar vingård i Brèzéme på gränsen mellan södra och norra Rhône. Nu har han 4,5 hektar med gamla stockar av syran och serrine (en gammal ursprunglig fransk klon av Syrah) i Brèzéme men han har också köpt några hektar i Saint-Julien-en-Saint-Alban (totalt har han 7,5 hektar till sitt förfogande). Dessutom köper han druvor från vänner i Côte Rôtie, Châteauneuf-du-Pape och från andra delar i södra Rhône. Allt vin vinifieras på plats i Saint-Julien-en-Saint-Alban innan det skickas för lagring i Charnay.

http://www.eric-texier.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du