Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château d

Vad tyckte du?

Château d'Esclans Rock Angel Rosé 2016

Frankrike, Provence, 750 ml, 13,5%

Vinnare av Decanter World Wine Awards 2017 Gold Medal! Och det är verkligen ett imponerande rosévin från kultförklarade Chateau dEsclans. Rock Angel är gjord på på grenache och rolle (vermentino). Skörden uppdelades skedde vid flera tillfällen för att alla druvor skulle uppnå perfekt mognad. För at ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Rolle, Grenache

Smaknotering

Doften är stor och nyanserad med inslag av hallon och körsbär, apelsin, mineral, färska örter och kryddor. Smaken är torr och komplex med markerad syra och toner av mineral, röda bär, blommor och vitpeppar. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Decanter
95 p Decanter World Wine Awards 2017 Gold Medal!

Light intensity lemon and strawberries nose; medium-bodied, textured, lees on the palate with some smoked stone, herbs, and a hint of red fruit. Good structure, intense, with a long finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra som aperitif, till smakrika grönsaksrätter eller till kyckling, fisk och skaldjur. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Vinnare av Decanter World Wine Awards 2017 Gold Medal! Och det är verkligen ett imponerande rosévin från kultförklarade Chateau dEsclans. Rock Angel är gjord på på grenache och rolle (vermentino). Skörden uppdelades skedde vid flera tillfällen för att alla druvor skulle uppnå perfekt mognad. För att maximera komplexiteten i vinet fick det ligga på såväl stålfria tankar som stora 600-liters fat.

Producenten

Château d'Esclans är beläget på en exceptionell plats, hög mark i närheten av Gorges de Pennafort, två mil nordväst om den antika romerska staden Frejus vid Medelhavskusten. De första spåren av slottet kan spåras tillbaka till gallernas-period då dess läge fungerade som en utsiktsplats, och värn mot inkräktare resandes med båt in i viken Frejus.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

http://www.chateaudesclans.com/