Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Princesse 2021
Våra kunder tycker

Château PigoudetPrincesse 2021

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Ny årgång av Princesse från Château Pigoudet tillbaka i butiken. Druvorna till vinet kommer från gårdarna som ligger sydsluttningar som skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. Vinet görs på en blandning av grenache, cinsault, syrah och cabernet som pressas direkt och där skalen bara är med under ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Blommig och fruktig rosé med aromatiska toner av vit persika, lychee och vita blommor. Mer aromatisk än Première (som är kryddigare) men här finns också en pigg syra i en lång och välbalanserd eftersmak som gör att du även kan dricka det till rätter av fisk, skaldjur och sallader. 

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av Princesse från Château Pigoudet tillbaka i butiken. Druvorna till vinet kommer från gårdarna som ligger sydsluttningar som skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. Vinet görs på en blandning av grenache, cinsault, syrah och cabernet som pressas direkt och där skalen bara är med under en kort period för att skapa den ljusa härliga färgen. Det här är en klassisk och fräsch provencerosé med härliga fruktiga inslag som passar såväl som aperitif som till rätter av fisk och skaldjur som till en sallad med detsamma alternativt fågel.

2021 var ett år som var allt annat än lugnt för vinodlarna i Provence. Frost i april och torka under sommaren innebar att skörden blev mindre än förväntat medn bären som skördades var små och koncentrerade - något som är en förutsättning för riktigt bra viner. Sluresultatet är ett friskt och härligt fräscht vin med inslag av röda bär och kryddor. Première är Pigoudets klassiska rosé som bjuder på en ren och frisk fruktighet. Ett perfekt vår- och sommarvin i lättillgänglig stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader, lättare kötträtter eller som en aperitif.

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du