Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Première Rosé 2021
Våra kunder tycker

Château PigoudetPremière Rosé 2021

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Nu säljer vi de sista flaskorna av de senaste årens stora rosé succé. Pigoudets Première Rosé är vinet som kommit att bli vår absolut mest populära rosé. 2021 var ett år som var allt annat än lugnt för vinodlarna i Provence. Frost i april och torka under sommaren innebar att skörden blev mindre än f ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Stor doft av röda bär som hallon, vinbär och smultron och med ett inslag av citrus samt lite kryddor (lavendel, rosmarin). Smaken är torr, välbalanserad med pigg syra och inlsag av röda bär och kryddor. Lång och fräsch avslutning.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC
Sockerhalt
2 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nu säljer vi de sista flaskorna av de senaste årens stora rosé succé. Pigoudets Première Rosé är vinet som kommit att bli vår absolut mest populära rosé. 2021 var ett år som var allt annat än lugnt för vinodlarna i Provence. Frost i april och torka under sommaren innebar att skörden blev mindre än förväntat men bären som skördades var små och koncentrerade - något som är en förutsättning för riktigt bra viner. Slutresultatet är ett friskt och härligt fräscht vin med inslag av röda bär och kryddor. Première är Pigoudets klassiska rosé som bjuder på en ren och frisk fruktighet. Ett perfekt vår- och sommarvin i lättillgänglig stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader, lättare kötträtter eller som en aperitif.

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du