Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet La Chapelle Rosé 2022
Våra kunder tycker

Château PigoudetLa Chapelle Rosé 2022

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

La Chapelle Rosé är en ny bekantskap i vårt sortiment från vår väldigt populära rosé-producent Chateau Pigoudet. 2022 är en komplex årgång på grund av effekterna av värmeböljan och vattenbristen vilket gav roséer med en blek färg, en stram doft och en fräsch smak med härligt syrliga toner och en und···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Elegant, ganska komplex doft av röda bär som hallon, vinbär och smultron och med ett inslag av persika, citrus samt lite kryddor (lavendel, rosmarin). Smaken är torr, välbalanserad med pigg syra och inlsag av röda bär, persika och citrus. Lång och fräsch avslutning.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Så tycker experterna

Decanter
91p 91 p "Delicate and focused."

White grapefruit pith with honeysuckle aromas. Super zingy on the palate balanced with fresh fruit. Delicate and focused.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du