Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau la Clemence Chateau la Clemence 2011

Chateau la ClemenceChateau la Clemence 2011

Frankrike, Pomerol, 750 ml, 13%

Den lilla vingården Chateau La Clemence är på 2,8 hektar planterad till 85% med Merlot och 15% med Cabernet Franc. Terroiren är sand, lera och grusjordar. Vinstockarna är gamla, med en medelålder på mer än 50 år. Vingården är planterad till en vinstockstäthet på 6 000 vinstockar per hektar. Skördarn···

Låda (6 st)

5 370 kr

Flaskpris 895 kr
Årgång

2011

Smaknotering

Doften är ung och klassik med toner av hallon, lakrits, plommon, mocka och rostade ekfat. Smaken är ung och elegant med bra tanniner och nyanserna är hallon, plommon, kaffe, lakrits, röda vinbär och svarta körsbär.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

La Clemence är en liten egendom i Pomerol som ingår i samma ägarfamilj som bl a Chateau Destieux. Egendomen, som är på 3 ha, och är planterad med 85% Merlot och 15% Cabernet Franc. Årligen produceras endast mellan 6000-8000 flaskor.

http://www.vignobles-dauriac.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du