Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Meurgey-Croses Les Pins 2018

Meurgey-CrosesLes Pins 2018

Frankrike, Pernand-Vergelesses, 750 ml, 13,5%

Generös och intensiv Chardonnay med ihållande smak från det mycket höga, fint belägna vingårdsläget "Les Pins", strax väster om mer berömda "Corton-Charlemagne". Pernand-Vergelesses ligger på båda sidor om en ganska brant dal strax söder om Corton-kullen i norra Côte de Beaune. Namnet är en kombinat ···

Styckvis

449 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 694 kr

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Doften är fint koncentrerad med toner av citrus, mandarin och hint av den aromatiska kryddiga bergamotten samt fin mineralitet. Smaken är generös och härligt uppfriskande med citrussyra i eftersmaken.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Generös och intensiv Chardonnay med ihållande smak från det mycket höga, fint belägna vingårdsläget "Les Pins", strax väster om mer berömda "Corton-Charlemagne". Pernand-Vergelesses ligger på båda sidor om en ganska brant dal strax söder om Corton-kullen i norra Côte de Beaune. Namnet är en kombination av kommunens två högst rankade vingårdslägen. Kommunen har 8 stycken  premier crus som först klassificerades 2001. Det odlas både vita och röda viner, men de vita vinerna har generellt bäst rykte och kan utvecklas under flera år.

Vinrankorna, som växer på lera & kalksten, är 40 år gamla och vetter mot sydväst. Vingården på norra sidan av dalen är så hög att det blir mycket middags- och eftermiddagssol, men nätterna är svala. Skörden skedde den 7 september. Vinet är både jäst och lagrat på ekfat, ca. 25% ny. Eminent för fisk, skaldjur och sushi. Ett bra alternativ till Chablis i den goda klassen. Kan utvecklas under många år. 2018 är en varm och generös årgång i Bourgogne. 

Producenten

Pierre Meurgey är den fjärde generationen av en passionerad vinfamilj från Bourgogne. Han har gjort vin under eget namn sedan 1990, samtidigt som han hjälpt till på Clos de la Chapelle i Volnay. 

Från 2013 har han startat en ny produktion av vita viner under namnet Meurgey-Croses i Mâconnais, där hans mamma föddes och deras familjehem ligger. Hennes flicknamn var just "Croses". Dessa viner har precis som alla hans viner fokus på le terroir. Druvorna kommer från familjens grannar, som de känt i decennier, men alltid från endast en vinodlare per vingård och appellation han producerar. Detta säkerställer att Pierre kan kontrollera tidpunkten för skörden och transporten till den moderna vinkällaren i Mâcon. 

De röda vinerna han gör under namnet Pierre Meurgey kommer från Pommard, Vosne-Romanée och Côte de Nuits-Villages. Dessa vinifieras med respekt för varje terroir i hans källare under Château de Bligny-les-Beaune.

https://www.pierremeurgey.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du