Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Haut Bages-Libéral Haut Bages Liberal 2014

Château Haut Bages-LibéralHaut Bages Liberal 2014

Ekologisk

Frankrike, Pauillac, 750 ml, 14,5%

2014 från Haut-Bages Libéral, en lätt utvecklad årgång. Vinet består av 100% Cabernet Sauvignon. Vingården är på ca 30 hektar och har en jordmån bestående av grus ovanpå kalksten. Druvorna skördades för hand och jäste i mellan 18-20 dagar i rostfria ståltankar och betongkar innan det färdiga vinet l···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Fokuserad ännu ungdomlig doft av mörka bär, svartavinbär, blåbär, björnbär, blyerts, cederträ och violer, örter och krossade stenar med toner av svart oliv som utvecklas med lite luft. Smaken är medelfyllig till fyllig och ungdomligt intensiv med silkiga och inlindade (men tydliga) tanniner. 

Drickes
2023-2034
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Lufta vinet
1-3 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
95p 95 p "A well-rounded wine. Fantastic depth."

Aromas of cassis bush and wet earth with oyster shell. Medium to full body, firm and juicy tannins and a delicious finish. A well-rounded wine. Fantastic depth. From biodynamically grown grapes. Try drinking in 2020.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Namnet Château Haut-Bages Libéral har två ursprung. Familjen Liberal var den tidigare ägaren av fastigheten från början av 1700-talet. De var mäklare som sålde de större delen av skörden vid den tiden i Nederländerna och Belgien. Liberal namnet kombinerades med den topografiska beteckningen, slottet ligger på Bages-platån, så föddes Haut-Bages Libéral.
Denna femte cru (från 1855 klassificeringen) har hälften av sin vingård angränsande till Château Latour och den andra hälften belägen precis bakom Château Pichon Baron på höjden av platsen som heter "Bages", en stor platå i södra delen av Pauillac. Denna fantastiska vingård fick en liten renässans Cruse familjen, dåtida ägare av ägare av Château Pontet-Canet, 1960 förvärvade fastigheten. De genomförde ett omfattade arbete för att återplantera vinstockarna. Det var dock inte förrän familjen Villars övertog 1983 som Château Haut-Bages Libéral återfick sin tidigare storhet.


Idag är Claire Villars Lurton ägare till gården och hon har genomfört en total renovering av slottets vinframställningsutrustning och lokaler. Hon leder arbetet i vingården mot en mer hållbar vinodling. Fastigheten håller nu på att ställas om till att bli certifierat ekologisk och biodynamisk.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du