Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Lynch Bages Echo de Lynch Bages 2017

Chateau Lynch BagesEcho de Lynch Bages 2017

Frankrike, Pauillac, 750 ml, 14%

Château Haut-Bages Averous var namnet på den före detta egendomen Pauillac som förvärvades av André Cazes och var domänens andra vin från 1976 och framåt. Den döptes om till Echo de Lynch-Bages från årgången 2008 för att bekräfta dess förhållande till Grand Cru Classé. Namnet Echo syftar på nymfen ···

Styckvis

529 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 174 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Doften är fruktig med inslag av svarta vinbär, blåbär och plommon. Smaken är fyllig och balanserad med inbäddade, men strama, tanniner och toner av mörka bär, kaffe och ek.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Château Haut-Bages Averous var namnet på den före detta egendomen Pauillac som förvärvades av André Cazes och var domänens andra vin från 1976 och framåt.

Den döptes om till Echo de Lynch-Bages från årgången 2008 för att bekräfta dess förhållande till Grand Cru Classé. Namnet Echo syftar på nymfen från den grekiska mytologin som berövades tal av Hera som ett straff för att hon distraherade henne när Zeus. ville umgås med vackra dödliga. 

Vinet är resultatet av ett urval av Lynch-Bages yngsta vinstockar som representerar mellan 25 och 40 % av skörden beroende på årgång. Echo de Lynch-Bages är rund, mjuk och förförisk i sin ungdom med enastående potential för flasklagring.

Producenten

Det engelska inflytandet i Médoc gör sig ofta påmint – Palmer, Brown, Barton etc. John Lynch, irländare till ursprunget blev utkörd ur sitt land och köpte egendomen på Bages-platån 1691. 1933 köptes slottet av André Cazes, sedan dess har familjen ägt Lynch-Bages, i dag representerad av Jean-Michel som även bor på slottet. Omfattande restaureringar under hela 1980-talet har gjort Lynch-Bages till en verklig mönsteranläggning.
http://www.lynchbages.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du