Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Duhart Milon Chateau Duhart Milon 2017

Chateau Duhart MilonChateau Duhart Milon 2017

Frankrike, Pauillac, 750 ml, 13%

Château Duhart-Milon den enda 4:e Grand Cru Classé i kommunen Pauillac. Vingården består av ett enda block av vinstockar som gränsar till Château Lafite Rothschild, på sluttningen väster om Carruades-platån. Fastigheten har 76 hektar vinstockar. Jorden består av fint grus blandat med eolisk sand på ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Komplex, klassisk stil med toner av blyertspenna och söt tobak blandat med vinbär och plommon rostade tonerna av fat. Smaken är koncentrerad med toner av mörka körsbär och plommon och ge en känsla av både kraft och lätthet. Smaken är mycket långt och fint balanserat genom hela avslutningen.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
95p "This is classical in style with lead pencil and sweet tobacco to the currant and plum undertones. "

This is classical in style with lead pencil and sweet tobacco to the currant and plum undertones. Warm and cool at the same time. Full-bodied, tight and reserved with very polished, creamy tannins. It goes on and on. Compact, creamy texture. Try after 2023.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Château Duhart-Milon är en grannfastighet till Château Lafite Rothschild och förvärvades av Domaines Barons de Rothschild Lafite 1962. Muntliga traditionen förtäljer om "Sieur Duhart" som en kapare underställd Ludvig XV som bosatte sig i Pauillac när han gick i pension och vars hus vid hamnen av Pauillac inspirerade etiketten för Duhart-Milon-viner. Klassificeringen 1855 höjde Château Duhart-Milon till den enda 4:e Grand Cru Classé i kommunen Pauillac.


Vingården Château Duhart-Milon är belägen i norra delen av appellationen Pauillac och gränsar mot ett område på över 100 hektar myrar, ängar och skogar. Den har ett ganska ovanligt läge i Médoc. Det täcker 76 hektar på den västra sidan av Château Lafite Rothschild, på Milon-sluttningen som sträcker sig på platån Carruades de Lafite. Dess sandiga grusjordar, avsatta under kvartärperioden, innehåller varierande nivåer av småsten, sand och lera. De största terroirerna i Duhart-Milon har mestadels grusjord med 10%+ lerinnehåll. Druvsorterna är uppdelade mellan Cabernet Sauvignon (67%) och Merlot (33%).

https://www.lafite.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du