Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Porets St Georges 2020
Våra kunder tycker

Domaine FaiveleyNuits-Saint-Georges 1er Cru Les Porets St Georges 2020

Frankrike, Nuits-Saint-Georges, 750 ml, 13,5%

Ursprunget till appellationens namn är inte helt klart. En teori är att det är ett uråldrigt ord för "poiriers" (som betyder päronträd). Den ligger i södra delen av byn i "Les Porêts" – läget och dess rustika stil liknar den i "Les Saint-Georges". År 1855 utsågs detta område av Dr. Lavalle till ett ···

Styckvis

999 kr

/flaska
Låda (6 st)

5 994 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Frisk doft med toner av mörka och röda bär som samsas med nyanser av rostade ekfat. Smaken är elegant där de bäriga tonerna ackompanjeras av florala nyanser och en touch av mocka vilka balanseras ut av en pigg syra.

Drickes
2023-2040
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du