Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau des Jaques Moulin à Vent 375 ml 2015

Chateau des JaquesMoulin à Vent 375 ml 2015

Frankrike, Moulin à Vent, 375 ml, 13%

Louis Jadot köpte Château des Jacques år 1996. Egendomen omfattar 27 hektar vingårdar i Moulin-à-Vent. Druvorna kommer från olika vingårdslotter inom appellationen; Carquelin, Rochegrès, Champ de Cour, Thorins och La Roche.   Jordmån Granit Vinifiering Druvorna plockas och sorteras för hand, avst ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Gamay

Smaknotering

Rik och komplex i elegant stil. Ren frisk frukt, bärig smak med inslag av fat, skogshallon, färska örter, blåbär, lakrits och körsbär.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
375 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Louis Jadot köpte Château des Jacques år 1996. Egendomen omfattar 27 hektar vingårdar i Moulin-à-Vent. Druvorna kommer från olika vingårdslotter inom appellationen; Carquelin, Rochegrès, Champ de Cour, Thorins och La Roche.

 

Jordmån Granit

Vinifiering Druvorna plockas och sorteras för hand, avstjälkas och for macerera långsamt under 3-4 veckor. Jäsningen skedde utan tillsatt jäst med regelbunden nedtryckning och överpumpning av skalmassan. Vinet lagras i tio månader på 40% ny ek och 60% ett år gamla fat.

Producenten

Château des Jacques, som en gång var en plats att vila längs pilgrimsvägen till Santiago de Compostela, köptes av Maison Louis Jadot 1996.

Även om domänen historiskt sett alltid har haft nära band till Bourgogne, har inte kopplingen mellan Beaujolais och den bredare burgundiska regionen alltid varit så väldefinierade. Detta är en påminnelse om att Beaujolais tack vare sin storlek på totalt 18 000 hektar - har sin egen distinkta identitet.

 

En sak som gör Beaujolais helt unik är dess jordar, som huvudsakligen baserade på rosa granit och en kristallin berggrund som bildades för 350 miljoner år sedan.

 

Beaujolais erhåller också sin unika karaktär av druvorna, Gamay Noir, avkomman från druvorna Pinot Noir och Gouais Blanc. Trots att Gamay genom årenhundradena har fått utstått en del spott och spe pga. dess lätt smakprofil, så är den, den enda druvsorten som trivs på dessa näringsfattiga jordar och det är ett faktum att de viner som skapas av den alltid har räknats till de stora röda vinerna i Bourgogne.

https://www.chateau-des-jacques.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du