Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau des Jacques Moulin-a-Vent Clos des Rochegres Magnum 2019

Chateau des JacquesMoulin-a-Vent Clos des Rochegres Magnum 2019

Frankrike, Moulin à Vent, 1500 ml, 14,5%

Louis Jadot är en av de mest framstående négocianterna och producenterna i Bourgogne och 1996 köpte man Château des Jacques för att få in en toppegendom i från södra Bourgogne - det vill säga Beaujolais. Morgon är en av de tio berömda Cru-byarna i Beaujolais och kanske den som ger de mest strukturer···

Styckvis

695 kr

/flaska
Låda (3 st)

2 085 kr

Årgång

2019

Druvor

Gamay

Smaknotering

Rik och komplex i elegant stil. Ren frisk vital frukt med inslag av körsbär, örter och fat. Doften är stor och inbjudande med mörka och röda bär. Smaken är Morgon-fyllig med mjuk frisk gamay-frukt och en lång härligt eftersmak. 

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
94p "The 2019 Moulin-à-Vent Clos de Rochegrès is lovely"

The 2019 Moulin-à-Vent Clos de Rochegrès is lovely, wafting from the glass with scents of peonies, red berries, exotic spices and orange rind, its élevage once again imperceptible, even at this early stage. Medium to full-bodied, satiny and sensual, it's ample and layered, with a vibrant core of fruit, melting tannins and succulent acids. If the 2018 was saturated in hue and defined by rich reserves of fruit and tannin, the 2019 is more elegant and fragile, with more ethereal aromas; it's only the wine's comparatively elevated alcohol that betrays the fact that it, too, is the product of a warm, dry, sunny vintage.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Château des Jacques, som en gång var en plats att vila längs pilgrimsvägen till Santiago de Compostela, köptes av Maison Louis Jadot 1996.

Även om domänen historiskt sett alltid har haft nära band till Bourgogne, har inte kopplingen mellan Beaujolais och den bredare burgundiska regionen alltid varit så väldefinierade. Detta är en påminnelse om att Beaujolais tack vare sin storlek på totalt 18 000 hektar - har sin egen distinkta identitet.

 

En sak som gör Beaujolais helt unik är dess jordar, som huvudsakligen baserade på rosa granit och en kristallin berggrund som bildades för 350 miljoner år sedan.

 

Beaujolais erhåller också sin unika karaktär av druvorna, Gamay Noir, avkomman från druvorna Pinot Noir och Gouais Blanc. Trots att Gamay genom årenhundradena har fått utstått en del spott och spe pga. dess lätta smakprofil, så är den, den enda druvsorten som trivs på dessa näringsfattiga jordar och det är ett faktum att de viner som skapas av den alltid har räknats till de stora röda vinerna i Bourgogne.

https://www.chateau-des-jacques.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du