Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Bernollin Montagny 1er Cru - Les Coères 2017
Våra kunder tycker

Domaine BernollinMontagny 1er Cru - Les Coères 2017

Frankrike, Montagny, 750 ml, 13%

”Les Coères” är den största premier cru-vingården i Montagny och omfattar 31,7 ha varav Domaine Albert Sounit äger cirka 1 ha där tre av fyra parcel (del av en vingård) ligger på höjder mellan 220 och 300 m.ö.h. Jordmånen består av kalksten med ett tunt lager av lera, sand och sten. Den fjärde och···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Vinet har en intensiv doft av färsk grön äpplen och päron med en blommig och kryddig nyans av vita blommor och fänkål. I smaken är vinet är välstrukturerat och mineraliskt med en tilltalande och uppfriskande syra där en lätt fatton bidrar med struktur och friskhet.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
7-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaine Bernollin ägs av Bourgogne-huset Maison Albert Sounit och består av 14 hektar vingårdar i Montagny och Rully. Maison Albert Sounit tog över domänen 2005 och sedan dess har produktionen omorganiserats med respekt för miljö och omgivning. Idag sker produktionen enligt de regler som omfattas av Agriculture Raisonée och endast naturliga och ekologiska gödningsmedel används.

 

Maison Albert Sounit köper druvor från flera appellationer i Côte Chalonnaise. Dessa druvor skördas så långt som möjligt av Domaine Bernollins skördeteam och alla druvorna vinifieras på Domaine Bernollin enligt samma filosofi som Domaine Bernollins egna druvor. Alla druvor för Crémant de Bourgogne samt druvorna för vita och röda stilla viner skördas för hand. Under jäsningen används druvornas naturliga jäst och buteljeringen av husets vita och röda stilla viner sker utan filtrering.

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du