Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Les Heritiers Saint Genys Meursault Premier Cru Les Charmes 2021

Domaine Les Heritiers Saint GenysMeursault Premier Cru Les Charmes 2021

Frankrike, Meursault, 750 ml, 13%

Beläget strax söder om Volnay och Pommard i Côte de Beaune ligger Meursault, den största vitvinskommunen i södra Côte-dOr. "Den gyllene triangeln" börjar i Meursault, ett område känt för att producera de bästa vita vinerna och som avgränsas av byarna Chassagne-Montrachet och Puligny-Montrachet. Doma···

Styckvis

1 995 kr

/flaska
Låda (6 st)

11 970 kr

Årgång

2021

Smaknotering

Komplext doft med tydlig karaktär av rostade ekfat, inslag av gula äpplen, brynt smör, mineral och fat. Smaken är generös och rund men med en fräsch syra där de fruktiga tonerna kommer igen och som i eftersmaken samsas med nyanser av fat och mineral. Mogen citrus möter smör och rökiga mineraltoner. Lång komplex eftersmak. 

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-12ºC

Så tycker experterna

James Suckling
94p "This is a lively and ripe Meursault "

This is a lively and ripe Meursault with generous notes of mangoes, baked apples, pears, cream and lemon curd. Full-bodied and vivid, with a bright streak of acidity throughout. Then some crushed stone minerality at the end. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Les Héritiers Saint Genys är en liten egendom på 12 hektar som ligger mitt i hjärtat av Bourgogne och i byn Chassagne Montrachet som är känt för sina stora vita viner. Så sent som 2010 var den nedgången och övergiven men den räddades oväntat när Patrice de Jeu, då restauratör i Paris, fick ett telefonsamtal och en fråga om han ville satsa på en vingård i Bourgogne. "Gräset var lika högt som vinrankorna - det var en ödemark", säger Patrice de Jeu om den syn som mötte honom när han först besöke Chassagne. 

Året var 2011 och Patrice valde att köpa egendomen tillsammans med sin farbror. Två år senare anslöt önologen Jean-Baptiste Alinc. Man började direkt med ett stort restaurationsjobb både i vingården och vinkällaren. Filosofin var och är lika enkel som självklar. Utan bra druvor så gör man inte bra vin och därför är fokus på att se till att man jobbar med så bra frukt som möljigt. Man jobbar utan ogräsmedel och man har återgått till att plöja jorden mellan raderna med hjälp av häst. 

Idag är egendomen välkänd och hyllad, inte minst av de franska vinmagasinen Hachette och Bettane & Desseauve men också James Suckling som anser att man gör otroligt prisvärda viner (Les Héritiers Morgon kom trea på hans Top 100 Values-lista 2022). 

De 12 hektaren är utspridda över Côte de Beaune och Côte Chalonnaise och inkluderar bland annat den kända premier cru monopolevingården Clos Marcilly i Mercurey men också vingårdar och viner från Chassagne, Puligny, Meursault, Santenay och de gör även en stilfull Bourgogne Aligoté.

https://en.saint-genys.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du