Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Camille Giroud Mercurey Blanc 2017

Camille GiroudMercurey Blanc 2017

Frankrike, Mercurey, 750 ml, 12,5%

Domaine Camille Giroud är ett välkänt namn för Bourgogne-älskaren och det här vinet är gjort på Chardonnay-druvor från 50 år gamla vinstockar i från vingården "Les Mussiaux" i södra delen av kommunen Mercurey. Vinmarken vetter mot sydost med nästan vit kalkrik jord vilket ger vinet en fin mineralsti···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Doften är fint fruktig och nyanserad med toner av citrus, päron, gult äpple och rostade mandlar. Smaken är medium till fyllig med fint djup och intensitet. Frisk syra och en härligt nötig avslutning.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Camille Giroud startades 1865 av den Schweiziska invandraren med samma namn. Fokus var i början på att göra viner i en traditionell stil, med lång maceration och ännu längre lagring. Dock blev det uppenbart under 1990-talet att det inte längre var en hållbar affärsmodell att lagra enkla Bourgogne Rouge i 10-15 år innan de släpptes på marknaden. 

2001 såldes firman till ett amerikanskt konsortium med Joe Wender och kända Ann Colgin i spetsen. Som vinmakare anställde man unge David Croix, och gav honom mer eller mindre fria händer. Vilket skulle visa sig vara ett genidrag, för idag anses David vara en av områdets främsta vinmakare. Han gör transparanta viner, där terroir och årgång tillåts skina igenom. Vinerna är briljanta och energiska, med ren, klar frukt och en mycket lätt ekfatskaraktär. Det är svårt att hitta Bourgogne som så typiskt och närmast nonchalant uttrycker sin terroir.

2016 tog Carel Voorhuis över vinmakandet från David Croix och han har fortsatt i samma stil. I takt med tiden har Carel börjat använda mer "hela klasar" vi jäsningen av vinerna - något som åter blivit vanligare för att ge vinerna mer struktur. 

Camille Giroud äger bara drygt en hektar mark själva men har kontrakt med några av de bästa odlarna i byar som Charmes-Chambertin, Chambertin, Clos de Roche och Clos de Vougeot.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du