Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Charles Audoin Marsannay La Charme aux Prêtres Blanc 2019

Domaine Charles AudoinMarsannay La Charme aux Prêtres Blanc 2019

Frankrike, Marsannay, 750 ml, 13%

Charles Audoin är den okrönte kungen av Marsannay, och har appellationens bästa fältinnehav, med flera som behandlas för 1. Cru-status. Robert Parker har konstaterat att vinerna härifrån är ovillkorligen de bästa i hela appellationen. Denna historiska "Lieu-Dit" ligger i hjärtat av Marsannay och kal···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Doften är klassisk med toner av stenfrukter, citrusolja, bakverk och gröna äpplen. Smaken är linjär med en fruktighet och fantastisk längd med en markant syran och med inslag av vit krita och mineraliska undertoner samt en lätt salt touch.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
95p "Tastes like top 1er Cru wine!"

Here is a remarkably minerally white Burgundy with subtle citrus-blossom notes. Very focused and elegant with a finish that’s long and straight as a laser beam. Tastes like top 1er Cru wine! Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Charles Audoin började 1972 arbeta inom familjeverksamheten tillsammans med sin hustru, oenologen Marie-Françoise, i Marsannay-la-Cote. Charles kom att bli en visionär i Bourgogne, då han enbart selekterade och vinifierade det bästa redan innan Marsannay blev en egen appellation. Charles son Cyril Audoin är nu den femte generationen som arbetar inom familjeföretaget. Hans energiska personlighet är en uppfriskande motvikt till vinerna som är bland de mest seriösa inom sin appellation. Cyril bygger vidare på sina föräldrars engagemang för att producera eleganta röda, vita och rosé Marsannay-viner, främst från enstaka vingårdar, som utmärker sig för sin struktur och mineralkaraktär.

 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du