Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Charles Audoin Marsannay Cuvée Charlie Blanc 2020

Domaine Charles AudoinMarsannay Cuvée Charlie Blanc 2020

Frankrike, Marsannay, 750 ml, 13%

Charles Audoin anses av många att vara den okrönte kungen av Marsannay, och har ett av appellationens bästa vinmarker inklusive flera som är under behandling för att uppnå 1. Cru-status. Robert Parker har konstaterat att vinerna härifrån är ovillkorligen de bästa i hela appellationen. Här produceras···

Styckvis

475 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 850 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Stor doft med toner av exotisk frukt, ljusa blommor och citrusskal. Smaken är Medelfyllig och silkeslen med härliga toner av aprikos, passionsfrukt och hasselnöt och fin fräschör i avslutningen. Lång eftersmak. 

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Charles Audoin började 1972 arbeta inom familjeverksamheten tillsammans med sin hustru, oenologen Marie-Françoise, i Marsannay-la-Cote. Charles kom att bli en visionär i Bourgogne, då han enbart selekterade och vinifierade det bästa redan innan Marsannay blev en egen appellation. Charles son Cyril Audoin är nu den femte generationen som arbetar inom familjeföretaget. Hans energiska personlighet är en uppfriskande motvikt till vinerna som är bland de mest seriösa inom sin appellation. Cyril bygger vidare på sina föräldrars engagemang för att producera eleganta röda, vita och rosé Marsannay-viner, främst från enstaka vingårdar, som utmärker sig för sin struktur och mineralkaraktär.

 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du