Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Charles Audoin Marsannay Clos du Roy Blanc 2019

Domaine Charles AudoinMarsannay Clos du Roy Blanc 2019

Frankrike, Marsannay, 750 ml, 13%

Charles Audoin är den okrönte kungen av Marsannay, och har appellationens bästa fältinnehav, med flera som behandlas för 1. Cru-status. Robert Parker har konstaterat att vinerna härifrån är ovillkorligen de bästa i hela appellationen. På sluttningarna med vinmarker exponerade mot syd/öster får druvo ···

Styckvis

519 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 114 kr

Årgång

2019

Smaknotering

Stor doft med toner av exotisk frukt, ljusa blommor och citrusskal. Smaken är Medelfyllig och silkeslen med härliga toner av aprikos, passionsfrukt och hasselnöt och fin fräschör i avslutningen. Lång eftersmak. 

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
94p "Opens up beautifully with aeration, suggesting excellent aging potential. "

The nose spans the aroma spectrum, from bright, floral notes to ripe apricots. Impressive concentration on the medium-to full-bodied palate with the creaminess and fine tannins precisely interlocked. Opens up beautifully with aeration, suggesting excellent aging potential. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Charles Audoin är den okrönte kungen av Marsannay, och har appellationens bästa fältinnehav, med flera som behandlas för 1. Cru-status. Robert Parker har konstaterat att vinerna härifrån är ovillkorligen de bästa i hela appellationen. På sluttningarna med vinmarker exponerade mot syd/öster får druvorna optimal solexponering. Vinrankorna står på nästan 300 meters höjd, på den nordligaste "Lieu-Dit" i Marsannay, Clos du Roy. Jordmånen innehåller stora mängder kalksten och märgel och är rik på kalk och järn. Vinerna har ett mycket speciellt mineraluttryck, och frukten är sval och fräsch. Det här är verkligen klassisk finess Bourgogne Blanc, med all den fräschör och nerv som följer med. Bra köp för priset!

Producenten

Charles Audoin började 1972 arbeta inom familjeverksamheten tillsammans med sin hustru, oenologen Marie-Françoise, i Marsannay-la-Cote. Charles kom att bli en visionär i Bourgogne, då han enbart selekterade och vinifierade det bästa redan innan Marsannay blev en egen appellation. Charles son Cyril Audoin är nu den femte generationen som arbetar inom familjeföretaget. Hans energiska personlighet är en uppfriskande motvikt till vinerna som är bland de mest seriösa inom sin appellation. Cyril bygger vidare på sina föräldrars engagemang för att producera eleganta röda, vita och rosé Marsannay-viner, främst från enstaka vingårdar, som utmärker sig för sin struktur och mineralkaraktär.

 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du