Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Charles Audoin Marsannay Au Champ Salomon Blanc 2019

Domaine Charles AudoinMarsannay Au Champ Salomon Blanc 2019

Frankrike, Marsannay, 750 ml, 13%

Marsannay Au Champ Salomon Blanc är ett slående vin som kommer att imponera på alla Bourgogne-entusiaster. Vinet är gjort på 100% Chardonnay och kommer att vara ett självklart val till fetafiskrätter, skaldjur och lätta fågel. Vinerna har ett mycket speciellt mineraluttryck, och frukten är sval och ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Doften är klassisk med härliga toner av citrusolja, bakverk och färska äpplen. Smaken har en fin fyllighet och fantastik fin längd som balanseras av syran och med inslag av vit krita och mineraliska undertoner samt en lätt salt touch.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
94p "This has the combination of richness, firm structure and excellent concentration that we associate with Bâtard-Montrachet"

This has the combination of richness, firm structure and excellent concentration that we associate with Bâtard-Montrachet, but here the finish is more elegant with tingling mineral freshness that pulls you back for more. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Marsannay Au Champ Salomon Blanc är ett slående vin som kommer att imponera på alla Bourgogne-entusiaster. Vinet är gjort på 100% Chardonnay och kommer att vara ett självklart val till fetafiskrätter, skaldjur och lätta fågel. Vinerna har ett mycket speciellt mineraluttryck, och frukten är sval och fräsch. Det här är verkligen klassisk finess Bourgogne Blanc, med all den fräschör och nerv som följer med. Bra köp för priset!

Producenten

Charles Audoin började 1972 arbeta inom familjeverksamheten tillsammans med sin hustru, oenologen Marie-Françoise, i Marsannay-la-Cote. Charles kom att bli en visionär i Bourgogne, då han enbart selekterade och vinifierade det bästa redan innan Marsannay blev en egen appellation. Charles son Cyril Audoin är nu den femte generationen som arbetar inom familjeföretaget. Hans energiska personlighet är en uppfriskande motvikt till vinerna som är bland de mest seriösa inom sin appellation. Cyril bygger vidare på sina föräldrars engagemang för att producera eleganta röda, vita och rosé Marsannay-viner, främst från enstaka vingårdar, som utmärker sig för sin struktur och mineralkaraktär.

 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du