Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau du Tertre Chateau du Tertre 2004

Chateau du TertreChateau du Tertre 2004

Frankrike, Margaux, 750 ml, 14%

LAGRINGSHORISONT 2013-2023, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren. 1961 hittade Philippe Capbern-Gasqueton denna helt nergångna vingård i södra delen av appellationen Margaux, i kommun···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Begynnande mognad från Margaux! Tasting note Fin atoner av blommor och kryddor på näsan, frisk men mogen. En tät struktur, stram, kryddiga tanniner, komplex, med massor av Cabernet Sauvignon-karaktär och stor personlighet. Harmoniskt och komplett, en du Tertre med en kombination av mjuk kraft och återhållsamhet.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Vad är då lockelsen med en bra Bordeaux? De bästa vinerna från Medoc lyckas briljera med en kraft förenat med elegans och en tydlig känsla av ursprung. De klassiska aromerna av svarta vinbär, cederträ, tobak och läder är svårt att ta miste på. Markerade tanniner och en frisk syra förenat med en balanserad alkoholhalt känns väldigt välkommet vid matbordet. Den här typen av smakrika viner kräver mat med kraft. Gärna mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör som råstekta rotfrukter och svamp. Bra till kraftiga höstgrytor. Vinets aromer gifter sig fint tillsammans med sydfranska örter och vitlök. Vinner på att slås upp i karaff innan servering. Välj gärna ett glas med stor kupa för bästa behållning av vinets stora doft. För recept klicka på länkarna nedan.

Producenten

1961 hittade Philippe Capbern-Gasqueton denna helt nergångna vingård i södra delen av appellationen Margaux, i kommunen Arsac. Philippe Capbern Gasqueton är annars mer känd för Ch Calon-Ségur i Saint-Estèphe. Allt på Tertre var i stort renoveringsbehov, vingården, källare, teknisk utrustning och huvudbyggnad. Det färdiga resultatet är en mycket vacker låg sandstensbyggnad som dominerar synfältet när man närmar sig egendomen. Vingården är lite ovanlig genom att den ligger i ett enda sammanhängande stycke, faktiskt inte så vanligt förekommande i Bordeaux. 1998 köpte Eric Albada-Jelgersina (regisseur på närbelägna Giscours) slottet och ryckte upp kvaliteten ännu ett snäpp. På egendomen finns 40% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 20% Cabernet Franc och 5% Petit Verdot. Totalt förfogar man över 52 ha.

http://www.chateaudutertre.fr/