Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Meurgey-Croses Saint-Veran 2019

Meurgey-CrosesSaint-Veran 2019

Frankrike, Macon, 750 ml, 13,5%

Saint-Véran är en appellation vid södra spetsen av området Mâconnais söder om Côte Chalonnaise - ett området som brukar stå för några av de bästa köpen i hela Bourgogne. Denna AOC, erkänd 1971, omger Pouilly-Fuissé med ett gyllene bälte i form av byarna Prissé, Davayé, Leynes, Chasselas, Chânes och ···

Styckvis

299 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 794 kr

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Doften är fint koncenterrad med toner av generös frukt, mogen persika, apelsinskal, kaprifol, inslag av färsk mandel. Smaken är torr med en fin ren fruktighet och härligt uppfriskande citrussyra i eftersmaken.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Saint-Véran är en appellation vid södra spetsen av området Mâconnais söder om Côte Chalonnaise - ett området som brukar stå för några av de bästa köpen i hela Bourgogne. Denna AOC, erkänd 1971, omger Pouilly-Fuissé med ett gyllene bälte i form av byarna Prissé, Davayé, Leynes, Chasselas, Chânes och naturligtvis Saint-Véran. Druvorna till detta vin kommer från en majoritet av gamla vinstockar som ligger på märgel-kalkstensjordarna i byn Leynes. 80 procent av vinet har jäst i ståltank och den resterande delen på ekfat. 2019 är en mycket bra årgång i Bourgogne. En av de bästa på mycket länge. 

Producenten

Pierre Meurgey är den fjärde generationen av en passionerad vinfamilj från Bourgogne. Han har gjort vin under eget namn sedan 1990, samtidigt som han hjälpt till på Clos de la Chapelle i Volnay. 

Från 2013 har han startat en ny produktion av vita viner under namnet Meurgey-Croses i Mâconnais, där hans mamma föddes och deras familjehem ligger. Hennes flicknamn var just "Croses". Dessa viner har precis som alla hans viner fokus på le terroir. Druvorna kommer från familjens grannar, som de känt i decennier, men alltid från endast en vinodlare per vingård och appellation han producerar. Detta säkerställer att Pierre kan kontrollera tidpunkten för skörden och transporten till den moderna vinkällaren i Mâcon. 

De röda vinerna han gör under namnet Pierre Meurgey kommer från Pommard, Vosne-Romanée och Côte de Nuits-Villages. Dessa vinifieras med respekt för varje terroir i hans källare under Château de Bligny-les-Beaune.

https://www.pierremeurgey.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du